Віддалений доступ до комп'ютера через TeamViewer

***

TeamViewer дозволить дуже швидко підключитися до віддаленого комп'ютера, Ви отримаєте доступ і повний контроль над ним: так, наче ви сидите за цим комп'ютером. Віддалений доступ дуже зручний, коли Вам потрібно надати допомогу другові, або підключитися до свого домашнього комп'ютера, особливо в той момент, коли Вас немає вдома, а доступ до комп'ютера з будь-яких причин потрібен терміново! Мало що може знадобитися — якийсь вкрай необхідний файл, база даних, презентація, копія паспорта, фотографія, виписка, квитанція тощо.

Маючи під рукою якийсь гаджет (не говорячи вже про комп'ютер) смартфон, чи планшет (є клієнти під Windows, Mac, Linux, iOS, Android та Windows Phone 8) і встановлену програму TeamViewer, можна буквально за декілька секунд отримати дистанційний доступ до будь-якого ПК.

Існує багато інших способів віддаленого підключення. В операційній системі Windows віддалений доступ можна здійснити засобами самої системи. Також є не один десяток відповідних програм, які реалізовують подібну можливість. Такі програми бувають як складними і просунутими, так і дуже простими, які практично не потребують додаткових налаштувань.

З TeamViewer у вас не виникне проблем з брандмауером, підключиться до комп'ютера вийде завжди і жоден брандмауер вам не стане на заваді. Також не має значення, яка у вас ОС, плюс є клієнти для iOS і Android, про що згадувалось вище.

Але перш ніж використовувати програму TeamViewer, її, звичайно, спочатку треба завантажити і встановити на ваш комп'ютер. Для цього заходимо на сайт ї і скачуємо безкоштовну пробну версію.

Треба сказати, що взагалі TeamViewer — платна програма, і безкоштовно її використовувати можна тільки в некомерційних цілях. Це саме те, що нам і потрібно. Ми ж не збираємося віддалено обслуговувати сервери, або адмініструвати комп'ютери якої-небудь фірми, правильно?

Запускаємо завантажений інсталяційний файл програми (приблизно 7,6 Мб) TeamViewer. Перед нами з'явиться наступне вікно:

В даному вікні потрібно відзначити пункт «Встановити», «Особисте / некомерційне використання» і натиснути кнопку «Погодитись - завершити».

Як тільки встановлення програми буде завершено, перед вами з'явиться вікно наступного вигляду.

Ваш ID. Для підключення до цього комп'ютера, потрібно його повідомити клієнту (партнеру).

Пароль. Ваш пароль, який ви маєте повідомити клієнту, для підключення до вашого ПК.

ID партнера. Для керування віддаленим комп'ютером введіть ID комп'ютера клієнта (партнера).

TeamViewer вже запущений і готовий до роботи. Зрозуміло, що для того, щоб підключитися до віддаленого комп'ютера, на ньому теж обов'язково має бути встановлений TeamViewer.

Для підключення Вам потрібно буде дізнатися у власника ПК унікальний номер його комп'ютера - ID і пароль, про які ми говорили вище.

Відповідно, якщо Вам потрібно, що б хтось підключився до вашого ПК, то тоді навпаки - вже Ви повинні повідомити партнеру свій ID і пароль.

Після того, як ви дізнаєтесь ID і пароль віддаленого комп'ютера, вводите цей ID в поле «ID партнера» і натискаєте кнопку “Підключитись до партнера”.

Через секунду з'явиться вікно для введення пароля.

Вводите пароль, який вам повідомили, і натискаєте кнопку «Увійти». Ось і все. Нічого складного. Після цього перед вами відкриється робочий стіл віддаленого комп'ютера.

Що можна робити з віддаленим комп'ютером? Та все, що завгодно — абсолютно все теж саме, що й зі своїм комп'ютером. Тільки віддалено. Звичайно, якщо немає ніяких обмежень зі сторони віддаленого комп'ютера.

Що стосується інших цікавих налаштувань TeamViewer, то тут варто відзначити, що під час роботи з віддаленим комп'ютером його можна перезавантажити і далі продовжити роботу з ним.

Віддалене перезавантаження.

Дуже корисна функція. Всі ми добре знаємо, що під час налаштування, або внесення якихось змін, іноді потрібне перезавантаження ПК. Для перезавантаження у верхньому меню обираємо вкладку «Дії - Віддалене перезавантаження — Перезавантаження».

Відобразити шпалери.

На віддаленій машині по замовчуванню немає шпалер на робочому столі - TeamViewer її відключає. Але це можна змінити. Для того, щоб відобразити шпалери, обираємо в меню зверху пункт «Дивитися» і знімаємо галочку навпроти “Видалити шпалери”.

Блокувати комп'ютер.

В цьому випадку власник віддаленого ПК втратить можливість виконувати будь-які дії на своєму комп'ютері, оскільки для нього він буде повністю заблокований. Ви ж можете робити все що завгодно, а власник ПК зможе лише спостерігати за Вашими діями.

Робиться це наступним чином: “Дії — Блокувати комп'ютер — Блокувати”.

Передача файлів в TeamViewer.

Таку можливість не можна залишити поза увагою. Відкрити вікно для передачі файлів можна з верхньої панелі, вибравши вкладку «Передача файлів - передача файлів».

У лівій частині вікна знаходяться файли, які зберігаються на локальному комп'ютері, тобто на вашому ПК, а з правого боку - файли віддаленого комп'ютера.

Ви можете переносити файли на віддалений ПК, або ж копіювати їх на свій комп'ютер. Здійснювати передачу або прийом файлом можна кнопками вгорі «Надіслати і Отримати», або можна просто перетягнути файл мишкою.

Для прикладу скопіюємо одну серію старенького серіалу Star Trek.

Ось і все, що я хотів би розповісти. Тепер Ви знаєте, як налаштувати TeamViewer і як його використовувати. Ми розглянули лише ключові моменти з налаштування програми. Зрозуміло, що в TeamViewer є ще й інші можливості: використання чату, віддалений роздрук, запис відео ваших дій на ПК в TeamViewer, а також дуже цікава і корисна можливість створювати список комп'ютерів для швидкого підключення до них і т.д. Але це вже виходить за рамки нашої статті.

Лінки по темі:
Офіційний сайт TeamViewer
Завантажити TeamViewer для Windows
Завантажити TeamViewer для Mac
Завантажити TeamViewer для Linux
Завантажити мобільну версію TeamViewer для Android / iOS / Windows Phone 8


07.04.2015 | 2168 | (0)