Як скачати відео з Youtube?

***

Дуже часто буває так, що з Youtube потрібно скачати якийсь цікавий вам відеоролик: кліп, відеоурок, тренінг, останній випуск улюбленої телепрограми, фільм, якісь смішинки, тощо. І тут перед вами постає дуже просте питання: а як скачати відео з Youtube? Слід сказати, що для цього існує чимало різноманітних програм (як платних, так і безкоштовних), додаткових плагінів для веб-браузерів, розширень і т.д.

В цій статті я розкажу вам, як в найпростіший спосіб скачати відео з Ютюбу. Точніше, про три найоптимальніших, на мій погляд, способи, а ви вже оберете, який вам найбільше сподобається.

Перший спосіб.

На диво простий. В адресному URL-рядку браузера "www" змінюємо на дві буквочки "ss" (англ.). Наприклад, маєте такий лінк: https://www.youtube.com/watch?v=Q-mp8ioyyo8, змінююєте його на такий https://ssyoutube.com/watch?v=Q-mp8ioyyo8, або на https://www.ssyoutube.com/watch?v=Q-mp8ioyyo8. Натискаєте Enter, вас одразу перекине на вікно зі скачуванням відео. Наприклад:

Можна натиснути по кнопці “Більше” і вибрати необхідний формат відео, після чого почнеться завантаження.

Я цим способом користуюся постійно. Чим він хороший? По-перше, дуже зручно і швидко все робиться — буквально дві-три секунди, і ви вже завантажуєте відео. По-друге, цей метод працює на всіх без винятку браузерах. По-третє, Вам не потрібно заморочуватись з якимось додатковими програмами, плагінами, додатками і т.д. Не треба нічого шукати, встановлювати, розбиратися з тим, як воно працює і всяке таке.

Другий спосіб.

Для браузера Mozilla Firefox є такий чудовий плагін, який називається DownloadHelper. Для того, щоб його встановити, в браузері вибираєте пункт меню “Інструменти” / “Додатки”, або натискаєте на клавіатурі комбінацію клавіш “Ctrl+Shift+A”. Перед вами відкриється вікно додатків. Далі зліва обираєте закладку “Розширення”. Потім у верхньому правому куті в поле пошуку вводите DownloadHelper і натискаєте Enter.

У вікні, що з'явиться, навпроти плагіна Video DownloadHelper натискаєте кнопку “Встановити”.

Після того, як плагін встановиться, потрібно буде перезапустити Firefox — просто закриваєте браузер і ще раз його відкриваєте.

На панелі інструментів Mozilla Firefox з'явиться значок програми DownloadHelper.

Для того, щоб скачати відео, заходите на Youtube, відкриваєте потрібний вам відеоролик і натискаєте на кнопку випадаючого списку, що поруч зі значком програми. Вам запропонують варіанти скачування — обираєте потрібний, вказуєте куди саме скачати файл, даєте йому назву і натискаєте “Завантажити”. Ось і все.

Третій спосіб.

За допомогою SaveFrom.net помічника, який дозволяє завантажувати файли більш ніж із 40 сайтів (Youtube, VK.com, Facebook.com, vimeo і т.д.) лише одним кліком.
Ось головний список сайтів.

Як його встановити? Заходите на сайт помічника SaveFrom.net. Опускаєтесь в самий низ сторінки і обираєте “Встановити”.

Далі слідуєте вказівкам інструкції. Завантажуєте exe-файл на комп'ютер (на робочий стіл, або в необхідну папку, щоб потім ви могли цей файл легко знайти). Запускаєте цей файл. Під час встановлення виберіть не “Повне встановлення”, яке вам рекомендують, а “Налаштування параметрів”, де ви зможете самостійно вказати, в які браузери встановити програму (Opera, Firefox, Chrome) і відключити елементи “Яндекса” - просто знявши галочки. В інакшому випадку SaveFrom.net встановить повний компелкт. А воно вам потрібно?

Після всіх цих нехитрих маніпуляцій натискаєте "Далі". Знову знімаєте галочки навпроти пункту “Встановити і загрузити Яндекс.Браузер“ (набридає, я в курсі).

На завершальному етапі слід “Увімкнути розширення” - натискаєте відповідну кнопку. На цьому все.

Для подальшої успішної роботи вас чемно попросять перезапустити браузер. Після перезавантаження, на панелі вашого веб-оглядача з'явиться відповідна кнопка.

Приклад завантаження відео з Youtube:

Приклад завантаження відео з VK.com:

Приклад завантаження відео з Facebook.com:

Зрозуміло, що варіант завантаження відео за допомогою помічника SaveFrom.net - найуніверсальніший, оскільки дає змогу скачувати не лише з Youtube, але й з багатьох інших сайтів.

Лінки по темі:
Помічник SaveFrom.net
Плагін Video DownloadHelper


08.02.2015 | 4098 | (2)