Як встановити пароль на Android?

***

Безпека інформації — дуже важлива річ. Адже багато ваших даних зберігається в пам'яті смартфонів (планшетів). Що це може бути? Та все, що завгодно. Ваші контакти, замітки, сповіщення, листи, фотографії, файли, презентації і так далі.

Якщо ви загубите свій телефон, або його просто вкрадуть (не доведи боже, звичайно), то ваші дані не те, що зникнуть (завжди можна зробити бекап, а потім їх відновити), вони стануть доступними для інших осіб. Найпростіший спосіб зберегти конфіденційну інформацію від чужих рук — встановити пароль на смартфон, чи планшет.

В цій статті поговоримо про те, як поставити пароль на Android-пристрій і захистити доступ до вкрай цінних для вас даних.

Для цього використаємо засоби ОС Android, яка дає нам можливість обмежити доступ до смартфона (планшета) за допомогою графічного ключа, пін-кода і пароля.

Для того, щоб встановити блокування екрану і поставити пароль, який потрібно буде вводити кожного разу під час розблокування пристрою, заходимо в «Налаштування» - «Безпека» - «Блокування екрана».

В списку меню, яке висвітлюється перед нами, є кілька варіантів захисту. Перший пункт - «Провести по екрану» відразу відкидаємо, оскільки він не гарантує належного захисту ваших даних, бо не вимагає введення унікального ключа. Тому розглянемо наступні три варіанти - «Ключ», «PIN» і «Пароль».

Ключ

Тут вам пропонують намалювати графічний ключ у вигляді унікального геометричного малюнка. Наприклад, це може бути фігура на зразок англійської літери "Z", "L", чи якась складна конструкція. Бажано придумати щось оригінальне.

Проводите пальцем по точках, будуючи фігуру з ламаних ліній. Натискаєте кнопку «Продовжити» і повторюєте щойно створений шедевр ще раз. Далі натискаєте «Продовжити».

Після створення графічного ключа, вам запропонують варіанти відображення сповіщень, коли пристрій буде заблоковано: “Показувати весь вміст сповіщень”, “Ховати конфіденційний вміст сповіщень”, “Взагалі не показувати сповіщень”.

Цей пункт меню дає змогу попередити виведення ваших сповіщень (повідомлень, листів), коли екран заблоковано. Також тут ви можете приховати відображення особистої інформації.

Тепер після кожного розблоковування пристрою, вас проситимуть намалювати цей графічний символ, який відомий тільки вам. Але ще раз повторюю - обов'язково придумуйте щось оригінальне, щоб символ було важко підібрати сторонній людині. В ідеалі — взагалі неможливо.

PIN

Наступний варіант — встановлення пароля у вигляді звичного PIN-коду, який повинен складатися принаймні з чотирьох цифр. Вводите свою комбінацію цифр. Думаю, не треба зайвий раз нагадувати, що не варто вписувати сюди свій рік народження, пін-код кредитної карти і т.д. Має бути унікальний код, який ви більше ніде не використовуєте.

Все. Ввели, натиснули “Продовжити”. Тепер під час розблокування пристрою потрібно буде ввести цей пін-код, відомий тільки вам.

Пароль

Наступний і останній варіант захисту ваших особистих даних - встановлення пароля. Від попереднього цей пункт відрізняється тим, що тут ви може використовувати всеможливі комбінації букв і цифр (пін-код складається тільки з цифр). Цей метод захисту складніший, а, значить, надійніший.

Під час встановлення такого пароля враховуйте, що він чутливий до регістру. Тобто великі і малі літери будуть різнитися між собою. Це принциповий момент.

Вводите пароль, зберігаєте. Все те саме, що і в попередніх варіантах.

Висновок. Кожний з методів гарантує надійний захист ваших особистих даних. Головне правило дуже просте: чим складніший і заплутаніший пароль, тим важче буде його підібрати (або й взагалі неможливо). А це означає, що всі ваші дані будуть у безпеці, і ніхто не зможе до них дістатися, навіть якщо ви загубили телефон, або його у вас поцупили. Хоча навіть це не трагедія, оскільки всі дані можна легко і швидко відновити на іншому пристрої. Але це вже тема для окремої статті.

Читайте також:
Як прискорити Android: 10 практичних порад
Як перетворити смартфон в пульт управління для ПК
Як оптимізувати робочий простір на Android


07.09.2016 | 1667 | (0)