Як заблокувати браузер від постороннього доступу?

***

Під час роботи за комп'ютером може виникнути необхідність в тому, щоб поставити пароль на браузер. Для чого це робити? Ну, припустимо, ви працюєте в офісі, де окрім вас знаходиться ще декілька людей. А під час вашої відсутності звичайно не хочеться, щоб хтось бачив, які сайти ви відвідуєте, читав вашу переписку в соціальних мережах, в скайпі, передивлявся ваші закладки і т.д. Словом, причин може бути чимало.

На щастя, вихід є. На прикладі двох найпопулярніших браузерів (Mozilla, Chrome) розглянемо, як можна на них поставити пароль на вхід.

Для браузера Mozilla Firefox встановлюємо спеціальне розширення Master Password+, натискаємо “Додати до Firefox”. Перезапускаємо браузер.

Далі заходимо в “Налаштування браузера” (в пункті меню “Інструменти”). Переходимо на вкладку “Безпека”. Клацаємо навпроти пункту “Використовувати головний пароль”.

Придумуємо пароль і вводимо його в поля “Введіть новий пароль”, “Введіть пароль ще раз”. Тут не обов'язково вигадувати щось особливе, головне не використовувати паролі на зразок: 123, 1234, qwerty, 1qaz2wsx і т.д.

Внизу переходимо на вкладку Startup (Запуск) і ставимо галочку навпроти Ask for password on startup (Запитувати пароль під час запуску). Також тут знімаєте галочку з пункту Auto-logout in ("Авто-вихід").

Все. Ввели пароль, натискаємо Enter. Браузер повідомить, що пароль успішно змінено. Тиснемо на “Ок” і перезапускаємо наш браузер.

Перед нами з'явиться вікно подібного плану. В поле вводимо наш пароль і натискаємо Enter. Ось і вся нехитра процедура.

Ще розглянемо аналогічний варіант для браузера Google Chrome. Відкриваємо браузер. Встановлюємо додаток LockPW (завантажити тут). Клікаємо на кнопці "Додати в Chrome".

Нас повідомляють, що розширення успішно встановлено. Натискаємо “Ок”, щоб його налаштувати.

В першому пункті обираємо “Далі” (Next).

Потім обираємо пункт I want to lock my browser (Я хочу заблокувати мій браузер). Натискаємо Next (Далі).

Знову натискаємо “Далі” (Next)

Двічі вводимо пароль у потрібні поля форми (два перших). Після цього натискаємо кнопку Save (Зберегти).

Браузер відразу повідомить, що пароль було успішно встановлено. Тиснемо “Ок” і перезапускаємо Google Chrome.

Тепер під час запуску веб-оглядач буде запитувати у нас пароль. Вводимо його.

Також у цього розширення є ще одна дуже хороша функція. Для того, щоб заблокувати доступ до браузера, не обов'язково його закривати, а потім заново відкривати. Досить просто клікнути по відповідному значку і обрати «LockPW» (другий в списку, як на картинці).

Все, браузер заблоковано. Тепер можете відлучитися у своїх справах: більше ніхто окрім вас не зможе користуватися Google Chrome, оскільки для цього потрібно буде ввести пароль, який знаєте лише ви.

Як бачите, робиться все це діло буквально за хвилину-дві, а виграш може бути колосальний. Ви тільки уявіть собі, що буде, коли ваш начальник дізнається, чим ви займаєтесь на роботі замість того, щоб натхненно працювати. Для чого йому бачити, який ви там Pokerstars, чи Ebay відвідуєте. Ну їй богу.

P.S. Для інших браузерів такий варіант не пройде. Там потрібно встановлювати додатковий софт (наприклад, програму Game Protector), але цих двох (Mozilla і Chrome), я думаю, буде цілком достатньо для роботи.

Дивіться також:
Як конвертувати електронні книги в різні формати
Віддалений доступ до комп'ютера через TeamViewer
Як зберігати логіни-паролі для сайтів
Як зберігати закладки браузера
Як скачати відео з Youtube


10.03.2016 | 1881 | (0)