Як здійснити пошук за зображенням в Google?

***

Як відомо, в мережі Google можна здійснювати пошук не лише за ключовими словами - "прогноз погоди", "купити самогонний апарат", за назвами сайтів (форумів, чатів, різноманітних порталів, сервісів і т.д.), чи їхньою безпосередньою URL-адресою. Є ще така цікава і дуже корисна річ як пошук за зображенням. От, наприклад, хтось колись вам скинув якусь класну фотку, а тепер ви хочете знайти, на якому сайті вона була опублікована. Інший випадок: вашу фотографію (фотографії) хтось використовує у своїх корисних цілях. За допомогою пошуку за зображенням ви зможете встановити, на якому саме сайті (сайтах) опубліковане ваше фото. А можливо вам просто потрібно знайти візуально подібне зображення. Словом, варіантів може бути безліч.

Все це робиться надзвичайно просто. Заходите на сторінку images.google.com і натискаєте значок фотоапарата (див. фото вище), а потім обираєте "Завантажити зображення".

Тут, до речі, також можна здійснити пошук зображення за його URL-адресою. Просто копіюєте URL-адресу (права кнопка миші на фото, потім вибираєте пункт "Копіювати адресу зображення") і вставляєте.

Після того, як ви оберете потрібне зображення, вам видадуть приблизно такий результат:

Є ще один простенький спосіб здійснити пошук за зображенням. Називається він drug and drop - перетягни і відпусти. Лівою клавішею мишки підчепляєте потрібне фото, перетягуєте його у вікно пошуку на сторінці images.google.com і відпускаєте. Отримуєте результат - аналогічний до попереднього.

Як бачите - все дуже елементарно. Мене пошук за зображенням неодноразово виручав. Може й вам стане у нагоді.


19.08.2014 | 6670 | (0)