Як змінити тарифний план від Укртелеком?

***

Для того, щоб не оббивати пороги відділень зв'язку від "Укртелеком", не стояти в чергах, не писати там заяви, не дзвонити в службу підтримки абонентів, можна самостійно, не відходячи від комп'ютера змінити тарифний план інтернет-оператора "Укртелеком". У тому, щоб поміняти тарифний план немає абсолютно нічого складного.

Потреба в заміні тарифного плану, як правило, виникає у зв'язку із малою швидкістю Інтернету. Якщо “двійки” достатньо для простого користування - читання новин, погоди, переписки в соціальних мережах, то вже під час перегляду фільмів (серіалів) онлайн, чи спілкування в скайпі, можуть виникнути певні проблеми. Фільми починають підвисати, відео під час спілкування по скайпу теж “тормозить” і т.д. Головна причина таких незручностей — повільний Інтернет.

Але тарифний план, звичайно, можна змінити. Краще заплатити трохи більше, але, принаймні, у вас не буде проблем з Інтернетом. Давайте розглянемо, як можна змінити тарифний план і замовити більшу швидкість.

Перше, що нам потрібно, зайти на сайт Мій Укртелеком. З лівого боку знаходиться меню Реєстрації / Авторизації користувача.

Тепер нам слід зареєструватися, щоб система нас могла ідентифікувати (якщо ви вже зареєстровані, тоді ще простіше. Вводите свій логін і пароль, натискаєте "Вхід", і заходите в особистий кабінет).

В полі Логін латинськими буквами введіть унікальне ім'я, або псевдонім. Чому унікальне? Тому що стандартні імені на зразок: Sergey, Roman, Pavlo, Julia, Vita і т.д. вже можуть бути зайнятими. Тобто такі імена вже хтось використовував під час реєстрації. Тому вам потрібно вигадати унікальне ім'я. Наприклад: Sergey1990, 1Roman1, Julia000. Головне, щоб під таким ім'ям більше ніхто не був зареєстрований.

Якщо з ім'ям розібралися, вводимо Пароль у відповідне поле. Після цього натискаєте кнопку зареєструватися. Система повідомить, що ви успішно зареєструвалися. Логін і пароль краще десь записати на папері, в блокноті, щоб ви їх не забули. Взагалі-то, для цього існують спеціальні програми, які самі запам'ятовують логіни-паролі, але якщо у вас з комп'ютерною грамотністю ще не все ідеально, то краще запишіть десь свої дані (логін і пароль), щоб в потрібний момент вони були у вас під рукою.

Після того, як ви зареєструвалися, ввели свій логін і пароль, система має вас оприділити як нового користувача і перенаправити в особистий кабінет (в даному випадку - Домашня сторінка). Виглядає він приблизно так (клацніть для збільшення зображення).

Тепер переходимо до нашого ключового питання: зміни тарифного плану. Навпроти DSL-доступ натискаємо кнопку “Управління”.

Далі обираємо “Вибір майбутнього тарифного плану”.

Нам пропонують два варіанти: “Базовий” і “Вільний”. “Базовий” - це колишня “двійка”, а “Вільний” - це вже "п'ятірка" і вище. Раніше ці тарифні плани існували окремо зараз їх об'єднали у два тарифи.

Нам потрібний тарифний план “Вільний”. Обираємо його, клацнувши лівою клавішею мишки на цьому тарифному плані.

Далі обираємо дату, з якої ви хочете, щоб тарифний план “Вільний" почав діяти. Клацаємо на маленькій кнопочці навпроти дати. Ось вона (виділена червоним кольором).

Вибираємо дату зміни тарифного плану в календарі — знову клацаємо лівою клавішею мишки на потрібній даті. Я обрав 20 лютого 2016 року. Ви можете обрати будь-яку іншу.

Після того, як ви вказали дату, навпроти обраної дати треба натиснути кнопочку “Обрати”.

Як тільки ви натиснете цю кнопку, система одразу повідомить вас про зміну тарифного плану. Нижче буде вказана дата переходу на новий тарифний план (клацніть для збільшення зображення).

Починаючи з вказаної дати (у мене з 20 лютого, у вас якась інша) тарифний план буде змінено з “Базового” на “Вільний”. Відповідно і швидкість Інтернету у вас буде значно вищою: не стандартні 200-250 Кбіт/сек., а десь 1,2 Мбіт/сек. Може й більше.

У випадку, якщо ви неправильно оформили заявку, обрали невірну дату, або передумали переходити на новий тарифний план, то заявку можна легко видалити. Просто натискаєте кнопку “Видалити” навпроти поданої заявки (з правого боку).

Відразу з'явиться повідомлення, що заявку видалено. Ніхто ніяких санкцій по відношенню до вас застосовувати не буде. Видалили і все. Можете занову подати нову заявку (клацніть для збільшення зображення).

На цьому все. Як бачите, все дуже легко і просто робиться. Головне, не хвилюйтесь, дивіться уважно, що ви обираєте, і у вас все вийде. Якщо чогось не зрозуміли, прочитайте інструкцію ще раз, я все детально описав.

P.S. В разі чогось, пишіть в коментарі, або мені на пошту.

Читайте також:

Як скачати відео з Youtube? Як зберігати логіни-паролі для сайтів Віддалений доступ до комп'ютера через TeamViewer


12.02.2016 | 6652 | (7)