Як дивитися футбольні трансляції онлайн?

***

Я телевізор практично не дивлюся, за рідкими винятками час можу приділити лише перегляду футбольних матчів. Тому що футбол — це святе. Однак, не завжди є час і можливість всадити дупу біля екрану телевізора і подивитися матч за участі улюбленої футбольної команди. Благо, ми живемо в сучасному світі, в якому є Інтернет.

Тому якщо у вас є доступ до мережі Інтернет і якийсь гаджет під рукою (смартфон, планшет), то подивитися футбол в онлайн-режимі не складе жодних проблем. Розкажу про один нехитрий спосіб, яким вже давно користуюся сам.

На сьогоднішній день є чимало сайтів, різноманітних інтернет-ресурсів, які дають можливість бесплатно дивитися спортивні трансляції онлайн. Відбувається це наступним чином: на сайті вам дають декілька безкоштовних лінків (посилань), або інтернет-каналів, на яких здійснюється трансляція. Ці лінки ви відкриваєте або у вікні свого браузера (Mozilla, Opera, Chrome, MSIE і т.д.), або за допомогою спеціалізованої програми, яку потрібно скачати і встановити у себе на комп'ютері, планшеті, чи смартфоні.

Давайте розглянемо це на прикладі. Заходимо на сайт livetv.sx (є підтримка української версії) і вибираємо вкладу “Трансляції”.

Як дивитися футбольні трансляції онлайн

Тут є все, чого душа забажає: футбол, хокей, баскетбол, волейбол, гандбол, теніс, більярд, гольф і т.д. Зрозуміло, що існує безліч інших сайтів (allsport-live.net, gooool.org і т.д), але принцип роботи у них практично одинаковий.

Вибираємо вкладу “Футбол” (можна, звичайно, обрати й іншу). Далі знаходимо той футбольний матч, який нас цікавить.

Як дивитися футбольні трансляції онлайн

На сторінці трансляції вказані посилання, за якими можна подивитися обрану трансляцію. Посилання розбиті на два блоки:

- Посилання для браузера - для відтворення відео таких посилань достатньо звичайного браузера з підтримкою Flash.

- Посилання для зовнішніх програм - для цих посилань необхідно додатково встановити спеціальну програму.

Як дивитися футбольні трансляції онлайн

Перший спосіб — найпростіший. Клацаєте лівою клавішею мишки навпроти посилання для браузера, і перед вами відкриється вікно перегляду трансляції. З безліччю реклами, звичайно, яку потрібно буде позакривати. Це трохи дратує, я розумію, але ж сайти також повинні якось на себе заробляти.

Коротенько розкажу, що ж означають всі ці значки і кнопочки.

- Тип джерела. Відображає протокол, за яким здійснюється трансляція, і відповідно яку програму необхідно встановити для перегляду трансляції за цим посиланням. Якщо клікнути на тип джерела, відкриється сторінка відповідний програми;

- Швидкість передачі даних. Показує і якість відео, і мінімальну пропускну швидкість інтернет-каналу, яка необхідна для перегляду. Вимірюється в кілобітах за секунду (kbps);

- Оцінка якості посилання. Визначається самими користувачами сайту. Вказує відсоткове співвідношення кількості позитивних і негативних оцінок. Для того, щоб оцінити посилання (кнопки “+” і “-”), необхідно зареєструватися на сайті.

- Кнопка відтворення. Служить для безпосередньо перегляду. Після її натискання перед вами відкриється відео-програвач відповідного каналу трансляції.

В другому випадку потрібно встановити спеціалізовану програму для перегляду. Найкращим варіантом буде SopCast, яка має клієнти для Windows, Andoid, IOS, MacOS. Де взяти? На сайті Sopcast.com, де їх і можна завантажити.

Для вашого андроїд-пристрою потрібно скачати файл з розширенням apk, або ж безпосередньо перейти за посиланням на сайті Сопкаста.

Після цього відкриваємо і встановлюємо скачаний файл. У вас повинна з'явитися іконка Sopcast. Все, тепер коли ви будете дивитися футбол онлайн, у вас при натисканні на посилання сопкаст-трансляції буде відкриватися і завантажуватися відео-плеєр SopCast. Для кращої якості картинки потрібно мати хорошу швидкість Інтернету.

До речі, в SopCast є цілий ряд додаткових функцій: програвання локальних відеофайлів, збереження каналів в обране і т.д. Всі вони зручні і прості, але користуватися ними часто мало хто буде.

В цілому, SopCast працює не надто стабільно: іноді зависає при завантаженні недоступних каналів, інколи може просто статися якийсь збій, інколи канал можуть заблокувати, тому потрібно буде включити інший канал. Якщо ж трансляція з каналу налагоджена якісно, то особливих проблем з програванням відео на екрані гаджета не повинно бути.

На цьому все. Як бачите — тут немає нічого складного, все дуже просто і швидко налаштовується. Приємного перегляду!

Лінки по темі:
Livetv.sx
Sopcast.com


09.11.2015 | 2546 | (0)