Біографічна драма “Великі очі” (Big Eyes)

Рік: 2014.
Країна: США, Канада.
Час: 106 хв.

Режисер: Тім Бертон.
В головних ролях: Емі Адамс, Крістоф Вальц, Крістен Ріттер, Джейсон Шварцман, Теренс Стемп, Джон Політо та інші.

Бюджет: $10 000 000.
Світові збори: $29 253 166.

Рейтинг на IMDB: 7,0.
Мій рейтинг: 6,8.

Які велетенські очиська!

Синопсис

Біографічна драма “Великі очі”Америка, 50-ті роки. Невідома художниця Маргарет (Емі Адамс) залишає свого чоловіка Френка і разом зі своєю дочкою Джейн (Делані Рей) переїжджає в Сан-Франциско. Маргарет малює портрети. Доволі незвичні, треба сказати. На всіх її картинах зображені діти з величезними очима.

Біографічна драма “Великі очі”Якось під час створення своїх портретів на відкритому повітрі, наївна блондинка Маргарет зустрічає Уолтера Кіна (Крістоф Вальц), який продає свої паризькі картини. Уолтер — дуже милий, симпатичний, вміє знайти підхід до людей, які з радістю купують його картини за непогані гроші. Уолтер гарно поводиться з Маргарет і дуже швидко пропонує їй одружитися. Маргарет, якій самотужки важко утримувати себе і дочку, приймає пропозицію.

Біографічна драма “Великі очі”Після медового місяця Уолтер пробує продати картини Маргарет в одному популярному джаз-клубі, який належить Енріко Бандуччі (Джон Політо). Справи починають йти непогано — з'являються перші покупці, а, відповідно, і гроші. Однак, в інтересах бізнесу Уолтер вирішує продавати картини під своїм ім'ям.

Рецензія

Біографічна драма “Великі очі”Фільм «Великі очі» - це байопік, який розповідає про знамениту американську художницю Маргарет Кін, що здобула популярність завдяки портретам жінок і дітей, характерною рисою яких були дуже великі очі. Власне, сам фільм знятий за мотивами книги Маргарет Кін «Великі очі. Загадкова історія Маргарет Кін».

Біографічна драма “Великі очі”«Великі очі» поставив один з найоригінальніших і найцікавіших режисерів Голлівуду — Тім Бертон. Треба сказати, що ми звикли отримувати від Бертона темні і похмурі казки на зразок «Аліси в країні чудес», «Едварда руки-ножиці», «Франкенвіні» і т.д. В знаменитого режисера завжди проглядається свій строгий стиль оповіді, який він не порушував роками. Складно було повірити, що Тім Бертон взявся за байопік, хоча в його фільмографії і можна знайти стрічку про одного з найгірших режисерів в історії кіно «Ед Вуд», але й цей фільм теж був витриманий в темних тонах, що цілком відповідало стилю режисера.

Біографічна драма “Великі очі”«Великі очі» - фільм абсолютно іншого формату. Це, в першу чергу, кіно про одержимість двох людей, які, по суті, не змогли б один без одного співіснувати. Вона - талановита художниця, яка малює дітей з великими очима, тим самим передаючи свій внутрішній світ. Він - талановитий продавець, який зміг продати її картини і добитися небувалого успіху, присвоївши собі її роботи. Успіх, славу, гроші і визнання. Вона пише в забутті, він купається в променях слави. Вона не може потонути в забутті, йому мало простого успіху, він жадає вписати своє ім'я в скрижалі історії. Природно, що всьому хорошому приходить кінець.

Біографічна драма “Великі очі”За змістом кіно дуже просте і не містить будь-яких хитросплетінь сюжету. Спокійний, витриманий стиль, без особливих надмірностей, з передбачуваним фіналом. Але Бертон розповідає свою історію дуже легко, цікаво і правильно - спокійно, не монотонно і позитивно, незважаючи на певні драматичні моменти.

Біографічна драма “Великі очі”Плюс, все це доповнює чудова акторська гра Емі Адамс (мені дуже подобається ця актриса), яка відкрила нову гілку свого акторського таланту. Легкий, приємний, чуттєвий і дуже жіночний персонаж вийшов. Своїм шармом і чарівністю Емі Адамс додавала картині потрібного настрою.

Біографічна драма “Великі очі”А от Крістоф Вальц не дуже сподобався. Це при тому, що актор він, безумовно, дуже хороший. Варто лише згадати шикарну роль Ганса Ланди в “Безславних виродках” Квентіна Тарантіно, або роль дантиста Кінга Шульца в “Джанго вільний” - того ж таки Тарантіно. Але тут Вальц, на мій погляд, дещо перегравав — ну такий вже всюдисущий, ну такий вже усміхнений, так вже лукаво посміхається.. Наче клоун на виході.

Біографічна драма “Великі очі”Емі Адамс зіграла значно м'якше, чуттєвіше і проникливіше. Хоча можливо, що так і було задумано. Але загалом Вальц справляв саме таке враження, чим особисто мені встиг добряче набриднути протягом всього фільму.

Ну і дуже шкода, що для такого шикарного актора як Джон Політо (він зіграв власника джаз-клубу), дісталося дуже мало екранного часу.

Біографічна драма “Великі очі”Резюмую. «Великі очі» - добре і приємне кіно. Воно помітно відрізняється від попередніх робіт Бертона (як “Big Fish”, приміром), але кіно непогане — воно просто інше. І по-своєму симпатичне. Але якби мене запитали, хто зняв дану картину, я б не сподобився відповісти, що це був Тім Бертон. Тим не менше, дуже приємно, що режисер може знімати і таке кіно. Так що загалом сподобалося — практично на четвірку.

P.S. На десерт фото реальної Маргарет Кін.

Маргарет Кін

А це Маргарет Кін з Емі Адамс.

Маргарет Кін і Емі Адамс

Фотогалерея

Біографічна драма “Великі очі” Біографічна драма “Великі очі”
Біографічна драма “Великі очі” Біографічна драма “Великі очі”
Біографічна драма “Великі очі” Біографічна драма “Великі очі”
Біографічна драма “Великі очі” Біографічна драма “Великі очі”

***

Оцінки за п'ятибальною шкалою
Видовищність 4
Акторська гра 4-
Режисерська робота 4
Сценарій 4
Резюме мило
Чи варто дивитися вирішуйте самі

Лінки по темі:


Цей фільм на сайті IMDB
Цей фільм на сайті "Rotten Tomatoes"
Цей фільм на сайті "Гуртом"

13.08.2015 | 2132 | (0)