Анімація “Пінгвіни Мадагаскару” (Penguins of Madagascar)

Рік: 2014.
Країна: США.
Час: 92 хв.

Режисер: Ерік Дарнелл, Саймон Дж. Сміт.
Ролі озвучували: Том МакГарт, Кріс Міллер, Конрад Вернон, Крістофер Найт, Джон Малкович, Бенедикт Камбербетч та інші.

Бюджет: $132 000 000.
Світові збори: $344 740 109.

Рейтинг на IMDB: 6,9.
Мій рейтинг: 6,5.

Синопсис

Команда бравих пінгвінів в складі лідера Шкіпера (голос: Том МакГарт) - позбавленого інших характеристик, крім лідерства, інтелектуала Ковальські (голос: Кріс Міллер), довбанутого фахівця з руйнувань Ріко (голос: Конрад Вернон) і талісмана команди Рядового (голос: Крістофер Найт), зі страшною силою бореться за збереження мімішності і няшності в усьому світі.

До них приєднується група під назвою "Північний вітер" на чолі з вовком “Секретом” (голос: Бенедикт Камбербетч), совою Євою, білим ведмедем і тюленем. "Північний вітер" - це елітний, таємний спецзагін, завдання якого допомагати звіряткам, які самі безпорадні - таким, як пінгвіни, наприклад.

Нашим героям протистоїть орда восьминогів під проводом гігантського Дейва (голос: Джон Малкович), колись глибоко обуреного тим, що гарнюні пінгвіни без жодних зусиль витіснили його з п'єдесталу найпопулярнішого звіра в усіх зоопарках світу. Дейва це ранило до глибини всієї його восьминожної душі, тому тепер він жадає припіднести пінгвінам одну страву, яку треба подавати холодною.

Рецензія

Ідея витягнути найприкольніших персонажів з якого-небудь мультфільму, а потім зробити про них окрему історію — абсолютно не нова. Всі ми добре пам'ятаємо "Тімона і Пумбу" з "Короля Лева". Зрештою, про пінгвінів з "Мадагаскару" вже давно зроблений багатосерійний мультик, який випускався компанією DreamWorks Animation для телеканалу Nickelodeon з 2008 по 2013 рік. Тепер вже неперевершені “Міньйони” з “Нікчемного я” на черзі, прем'єра яких буде незабаром.

Але давайте ближче до наших пінгвінчиків. Так от, персонажі вони трохи однопланові, але доволі смішні, радісні, пустотливі, гарнюні і мімішні, як сказано в мультику.

Шкіпер — лідер команди, тотально некомпетентний в усьому, за винятоком лише командування. Він впевнений у собі і вірить в свою команду.

Ковальські — вчений-інтелектуал, мозок, генератор ідей всієї пінгвінячої команди. Він високий на зріст і дещо похмурий на вигляд. Інколи може навіть видати нереально крутий жарт на зразок “У тебе немає сім'ї, і ти скоро помреш”.

Ріко — пінгвін-контейнер з чубчиком на голові, який заковтує різні предмети, а потім дістає їх зі шлунку при необхідності. Ріко злегка придуркуватий і практично не розмовляє.

Незграбний Рядовий, за визначенням Шкіпера, повноцінно цінний член команди. Рядовий - новобранець, дуже милий, чутливий і добрий. Словом, справжня няшка.

Команда "Північний вітер" виглядала непогано, але чимось особливим не вразила. По-перше, цим персонажам приділено набагато менше часу, ніж гарнюнім і мімішним. Лише пафосно-пихатий вовк “Секрет” інколи виходить на перший план, а сові, ведмедю і тюленеві хронометражу майже не дісталося. По-друге, їхні ультрасучасні гаджети і методи прораховувати все наперед, виглядали трохи нудними на фоні пінгвінів, які постійно все імпровізують на ходу.

Найбільше мені запам'ятався епізод, в якому Секрет розповідав Шкіперові, хто вони такі – команда відчайдух "Північний вітер", а той в цей час нямкував фірмові Cheezy dibbles.

Восьминіг Дейв тут лиходіє по повній програмі. Персонаж вийшов вкрай шаблонний і карикатурний, зате кумедний і чудово озвучений Джоном Малковичем. Його пафосні манери, розмови, поведінка, жага помсти — все це виглядало дуже наївною і часто викликало посмішку, але видно, що так і задумувалося.

Сподобалася його відеорозмова з пінгвінами і "Північним вітром", внутрішня пустота в кінці фільму, і особливо фразочка “Nicholas, Cage them!” десь на початку - це взагалі п'ять балів. Персонаж вирулив завдяки чудовій озвучці — Джон Малкович, Малкович, Малкович, Джон, ну і плюс намальований Дейв трохи цікавіше, аніж персонажі "Північного вітру", як мені здалося.

Треба сказати, що "Пінгвіни Мадагаскару" розрахований в основному на дітей, але дорослим теж має сподобатися. Зрозуміло, що пінгвіни потрапляють у всілякі незручні і веселі ситуації, в яких поводяться доволі кумедно. Рівень гумору місцями приємно високий. Однак, із залученням агентів "Північного вітру", цей рівень десь трохи понижувався. Але загалом мені сподобалося.

Так, "Пінгвіни Мадагаскару" — мультик абсолютно непретензійний і конкретно одноразовий, але разом з тим симпатичний. Класні пінгвіни, прикольний восьминіг Дейв, декілька непоганих жартів і смішних моментів, сюжет місцями тупенький, але може розвеселити. Особливо підійде після натрудженого робочого тижня, щоб просто відключити мізки і розслабатись. Чогось особливого очікувати від цього мультика не потрібно, але подивитися із задоволенням його цілком можна.

Фотогалерея

***

Оцінки за п'ятибальною шкалою
Графіка 4
Акторська гра 4
Режисерська робота 4
Сценарій 4-
Резюме симпатично
Чи варто дивитися щоб розслабитись

Лінки по темі:

Цей фільм на сайті IMDB Цей фільм на сайті Rotten Tomatoes Цей фільм на сайті "Гуртом"

Дивіться також:

"Крижане серце" "Як приборкати дракона 2" "Мері і Макс" "Сімейка монстрів" "Книга життя"

13.02.2015 | 3831 | (0)