Комедія “Третій зайвий” (Ted)

Рік: 2012.
Країна: США.
Час: 131 хв.

Режисер: Сет Макфарлейн.
В головних ролях: Марк Уолберг, Міла Куніс, Сет Макфарлейн, Джованні Рібізі, Патрік Варбертон, Джоел МакХейл, Сем Дж. Джонс та інші.

Бюджет: $50 000 000.
Світові збори: $549 523 447

Рейтинг на IMDB: 7,1.
Мій рейтинг: 4,3.

Синопсис

Бостон, 1985. Восьмирічний хлопчик Джон Беннетт, у якого немає друзів, отримує в подарунок плюшевого ведмедика на Різдво, якого він називає Тедом. На Різдво, як відомо, всі мрії здійснюються. Малий це добре знає, тому загадує бажання: він хоче, щоб Тед став його найкращим другом назавжди. Він прокидається вранці і дізнається, що Тед ожив! Плюшевий ведмедик розмовляє!

Тед стає мегапополярним: його запрошують на різні шоу і програми, він тепер знаходиться в центрі уваги, зажив слави і став знаменитістю. Про такий подарунок мріє чи не кожна дитина в Америці, і не тільки в Америці!

Наші дні. Джону (Марк Уолберг) 35 років і тепер він працює в агентстві з прокату автомобілів. Він і Тед все ще найкращі друзі, вони далі живуть разом, разом проводять весь свій вільний час: відвідують вечірки, тусуються, курять траву і все таке.

Джон зустрічається з дівчиною Лорі Коллінз (Міла Куніс). Наближається річниця - чотири роки як Джон і Лорі разом. Джон хоче це відсвяткувати і запропонувати Лорі вийти за нього заміж. Однак, його дружба з Тедом створює певні проблеми, оскільки Тед конкретно свинячить в його квартирі з купою чувіх, а одна з них, не хочеться, навіть, таке говорити, - взяла і нагадила на підлогу.

Лорі була шокована, коли це побачила. Вона попросила Джона, щоб Тед з'їхав з їхньої квартири. Джон акуратно все пояснив Теду: чуваче, ми друзі назавжди і все таке, але ти ж розумієш, у мене дівчина, мені треба планувати власне життя, не можу ж я постійно бути дитиною, але ми будемо зустрічатися, разом тусуватися, курити траву, пиячити - все як було раніше, тільки ти, друзяко, будеш жити окремо. Всього-на-всього. А так - ніяких змін, наша дружба міцна і надійна, як і було раніше.

Сказано - зроблено. Тед пристав на таку пропозицію (куди йому було діватися-то?). Він зняв квартиру, зовсім несподівано для себе влаштувався на роботу в супермаркеті, накупляв меблів від Ікеї, словом, ожився цілком нормально.

Проте, є одна маленька проблемка - Тед ніяк не хоче дорослішати. Одного разу він запрошує Джона відвідати party в нього на хаті, де буде зірка фільму "Флеш Гордон" Сем Джонс. Прикол в тому, що Джон і Тед дуже люблять цей фільм і самого Сема Джонса, тому Джон не втримався і приїхав. Він планував ненадовго заскочити, але вийшло все зовсім по-іншому, як ви розумієте. Джон загуляв, а коли глянув на годинник - ааа-аа-а! Fuck! Він вилітає з квартири і одразу зустрічає Лорі, яка вже сама сюди приїхала. Вона страшенно розлютилася на Джона і сказала, що йде від нього..

Рецензія

"Третій зайвий" (в оригіналі - "Ted") - дебютний фільм режисера Сета Макфарлейна (творця «Гріффінів), який і сам писав сценарій до фільму. Що ж собою представляє цей фільмець? Спочатку все починається як, начебто, мила комедія, а вже десь приблизно від хвилини двадцятої перетворюється на пошлу, мерзенну, пердильно-фекальну, примітивну і низькопробну кіношечку. Краще б цей товариш Макфарлейн не сідав більше в режисерське крісло і не писав сценаріїв взагалі.

Почитав відгуки. Пишуть, що це дуже смішна і мила комедія. Ну, ще коли Джон і Тед зависають, курять траву, пиячать - воно ще куди не йшло, але коли якась шльондра, вибачте, гадить на підлогу, а Міла Куніс потім все це лайно згрібає.. Так, це дуже мило і дуже смішно. Коли Тед імітує різні статеві акти на касі супермаркету - це теж дуже мило і дуже смішно. Коли герої фільму випускають гази - це, без сумніву, дуже весело. Словом, не такі в мене критерії оцінки гумору. Комусь таке кіно-лайно до вподоби, але тільки не мені. Така от фігня, малята.

Про акторську гру скажу декілька слів. Марк Уолберг мені взагалі подобається як актор. У нього є за плечима декілька хороших ролей - "Страх", "Ночі в стилі бугі" (один з моїх улюблених фільмів), "Боєць". Але тут він мені абсолютно не сподобався. Та й комедійний актор з нього, чесно кажучи, ніякий. Краще б запросили сюди Сета Рогена, він частенько знімається в подібних комедіях. І в роль би краще вписався.. Я так думаю.

Міла Куніс - як Міла Куніс. Миле личко, гарні очі, слабенька акторська гра. Все як завжди. Вона мені тільки в одному фільмі сподобалася - в "Чорному лебеді" Даррена Аронофскі.

Джованні Рібізі - хороший актор. Але тут його зробили ледве не якимось маніяком-педерастом. Ще й цей його придуркуватий синочок, який постійно з ним совається туди-сюди - викликав в мене лише неприємне враження.

Словом, не смішно все це. Для мене, принаймні.

Не хочу більше говорити про цей фільмець, тому резюмую. Огидна, бридка, вульгарна, примітивна, низькопробна комедія, яку, однак, оцінили глядачі - на IMDB рейтинг аж 7,1.

Плюс, картина зібрала пристойну суму грошей в прокаті. Що це означає? Значить, такі "комедії" тепер в тренді - народ хаває всяке лайно. Чого це я тут дивуюся?

Цікаво, що навіть критики високо оцінили даний фільм. На Rotten Tomatoes - 68% позитивних відгуків. Навіть Роджер Еберт поставив фільму 3,5 зірочки з 4-х можливих, назвавши сценарій до фільму найкращим комедійним сценарієм року! Один з найавторитетніших кінокритиків, my ass.

P.S. До речі, переклад фільму "Третій зайвий" - абсолютно ідіотський. В оригіналі ж простіше нікуди - "Ted". Так перекладіть нормально. Ні, вони беруть і перекладають назву фільму, виходячи з російського аналогу перекладу - "Третий лишний". Повний ідіотизм.

P.P.S. Навіть на обкладинці написали - сенсаційна комедія. Ага, в мене тільки одне уточнення - сенсаційне лайно.

***

Оцінки за п'ятибальною шкалою
Акторська гра 3-
Режисерська робота - 18
Сценарій - 46
Резюме лайно
Чи варто дивитися ні

Лінки по темі:

Цей фільм на сайті IMDB Цей фільм на сайті "Гуртом" Цей фільм на сайті Rotten Tomatoes Рецензія Роджера Еберта (англ.)

08.08.2014 | 2536 | (0)