Фантастичний бойовик “Людина-мураха і Оса” (Ant-Man and the Wasp)

Рік: 2018.
Країна: США.
Час: 118 хв.

Режисер: Пейтон Рід.
В головних ролях: Пол Радд, Еванджелін Ліллі, Майкл Дуглас, Майкл Пенья, Уолтон Гоггінс, Боббі Каннавале, Джуді Грір, Ханна Джон-Кеймен та інші.

Бюджет: $162 000 000.
Світові збори: $622,299,334.

Рейтинг на IMDB: 7,2.
Мій рейтинг: 7,2.

Синопсис

Через два роки після протистояння Капітана Америки з Месниками, Скотт Ленг (Пол Радд), він же Людина-мураха, перебуває під домашнім арештом, оскільки його порушення Соковійської угоди не залишилось безкарним.

Щоб не вмерти з нудьги, Скотт всіляко розважається зі своєю донькою, яку дуже любить, показує їй різноманітні фокуси і все таке.

Він більше не має ніякого контакту з Хенком Пімом (Майкл Дуглас) і Хоуп Ван Дайн (Еванджелін Ліллі).

Але якось в один прекрасний день Скотт бачить візії дружини Хенка, Джанет (Мішель Пфайфер), яка померла в квантовому вимірі, і незабаром повертається до своєї веселої компанії - професора і його доньки.

Однак, у Хенка є підозра, що Джанет до сих пір жива. Тому він спорудив спеціальний тунель між земним світом і квантовим, оскільки відомо, що з квантового світу можна повернутися. Власне, це і продемонстрував Скотт.

Хоуп і Хенк понад усе хочуть відшукати свою кохану матір і дружину. Але для того, щоб повернутися до квантової сфери, їм потрібна одна маленька деталь для їхнього винаходу.

Вона належить одному шахраєві на ім'я Сонні Берч (Уолтон Гоггінс), який проявляє фінансовий інтерес до розробки Хенкса та Хоуп - переносної лабораторії, яка зменшується до розміру компактної валізи на малюсіньких коліщатках.

Коли обидві сторони не можуть дійти згоди, з'являється таємничий Привид (Ханна Джон-Кеймен), що також хоче привласнити собі лабораторію.

Рецензія

Перший “Ant-Man” був симпатичним фільмом. Звичайно, не таким феєрверком, як, скажімо, “Дедпул” чи “Вартові галактики”, але по-своєму забавним і кумедним. Я стрічку переглянув із задоволенням і чекав на продовження.

Хронологічно події даного фільму відбуваються паралельно з третіми “Месниками”, в яких могутній Танос зайнявся утилізацією половини населення Всесвіту.

В даному ж випадку, світ уже ніхто не рятує, наші герої зайняті значно простішими справами. Хенк, Людина-мураха і Оса намагаються врятувати з квантового простору Джанет Ван Дайн, яка там застрягла тридцять років тому.

На шляху до цієї світлої мети їм протистоїть загадкова дівчина Привид. У неї є дар (і водночас прокляття) - постійно "жити", проходячи крізь стіни, що завдає нещасній страшенного болю. Цей персонаж, на мій погляд, був дещо зайвим, та ще й абсолютно не стосувався сюжету.

А от всі інші герої сподобались значно більше.

Пол Радд вкорте довів, що він вартий костюма Людини-мурахи. Навіть не експериментального, а цілком собі реального! Хороший персонаж — веселий і забавний, завжди на позитиві, навіть у важкі моменти.

Еванджелін Ліллі в ролі Оси якось трохи провисла порівняно з попереднім фільмом, але загалом виглядала непогано.

Стара гвардія - Майкл Дуглас, Мішель Пфайфер і Лоуренс Фішберн — взагалі клас. Талант, як говориться, не проп'єш, і навіть у своїх немолодих роках актори виглядають просто здорово.

Одна з найсильніших сторін картини — класний гумор і хороший екшен. Герої постійно жартують і влучно підколюють один одного, а різноманітні погоні і всілякі “фокуси” зі зменшуванням/збільшуванням не дадуть занудьгувати майже до фіналу.

Ну і режисерський підхід абсолютно правильний: ми ж розуміємо, що все це не серйозно, що всі вони придурюються. Ми ж то знаємо, що світ ніхто не рятує, от і жити від цього стає значно легше.

В цілому, кіношечка мені однозначно сподобалось. Нічого особливого, але разочок подивитися можна. Добрий, веселий і позитивний фільм, який цілком вписується у визначення “сімейний”. Гумор тут значно м'якший, ніж у тому ж “Дедпулі” (там гуморок, все-таки, доволі специфічний), тому можете дивитись навіть з дітьми.

P.S. А який “Ant-Man” кращий — перший, чи другий — це вчені ще тільки мають з'ясувати. Мені сподобались обидва фільми.

***

Оцінки за п'ятибальною шкалою
Видовищність 4+
Акторська гра 4
Режисерська робота 4+
Сценарій 4+
Резюме дуже кумедно і симпатично
Чи варто дивитися так

Лінки по темі:

Цей фільм на сайті IMDB Цей фільм на сайті Rotten Tomatoes Цей фільм на сайті Гуртом

Читайте також:

“Месники: Ера Альтрона” "Вартові галактики" “Дедпул” “Дедпул 2” "Kingsman: Таємна служба"

17.10.2018 | 905 | (0)