Анімація “Секрети домашніх тварин” (The Secret Life of Pets)

Рік: 2016.
Країна: США, Японія.
Час: 87 хв.

Режисер: Кріс Рено, Ярроу Чейні.
Ролі озвучували: Луіс Сі Кей, Ерік Стоунстріт, Кевін Харт, Лейк Белл, Еллі Кемпер, Дженні Слейт, Стів Куган, Альберт Брукс, Дена Карві, Боббі Мойнахан та інші.

Бюджет: $75 000 000.
Світові збори: $767 257 510.

Рейтинг на IMDB: 6,7.
Мій рейтинг: 7,0.

Синопсис

Маленький тер'єр Макс (Луїс Сі Кей) - єдина собачка в житті свого власника Кеті (Еллі Кемпер), яка живе в Нью-Йорку. Але все змінюється, коли в один прекрасний день Кеті взяла додому ще одного песика — великого ньюфаундленда Дюка (Ерік Стоунстріт).

Користуючись своїми антропометричними даними, Дюк починає відверто по-хамськи себе вести — їсть з миски Макса, спить у його міні-ліжку. Зрозуміло, що Макс, як господар квартири, не може стерпіти такого нахабства. Тому він вдається до хитрощів. Макс наводить гармидер в будинку, щоб потім, коли прийде хазяйка, все списати на Дюка. Номер спрацював. Дюк, зрозумівши, що вся підозра впаде на нього, починає виконувати вказівки Макса.

Після з'ясування стосунків, Макс і Дюк вирішили прогулятися. На вулиці на них нападають дикі коти. Рятуючись втечею, наша парочка потрапляє в руки ловців собак. Але домашні улюбленці не залишаться в неволі. Красивий білий кролик на ім'я Сніжок (Кевін Харт) разом зі своєю бандою звільняє їх і приводить в каналізацію, де він мешкає разом з багатьма іншими безпритульними тваринками, які люто ненавидять своїх колишніх власників. Адже ті просто викинули їх на вулицю.

Усвідомивши, що потрапили в халепу, Макс і Дюк хочуть спробувати втекти з цього божевільного світу і повернутися додому, перш ніж Кеті помітить їхню відсутність.

В той же час, друзі і сусіди Макса - шпіц на ім'я Гіджет (Дженні Слейт), такса Бадді (Ханнібал Бересс), мопс Мел (Боббі Мойнахан) і кішка Хлоя (Лейк Белл) вирушають на його пошуки.

Рецензія

Студія Illumination Entertainment подарувала світові дві частини “Нікчемного я”, спін-офф “Посіпаки” (вони ж міньйони), які удостоїлись свого окремого фільму, і мультик “The Lorax”, якого я ще не бачив, але планую переглянути.

“Секрети домашніх тварин” - фільм зовсім інший. Основна його сила - це динамічний, гоночний темп, красива графіка і кумедні персонажі. Особливо це стосується другорядних героїв. Якщо Макс і Дюк вийшли просто симпатичними, то, скажімо, божевільний кролик Сніжок — просто відпадний персонаж. Злий, агресивний, прудкий кролик, який розмовляє в стилі гангста-ніга (я дивився мультик на англійській) — це щось із чимось. В українському дубляжі його, до речі, озвучував Сергій Притула.

Шпіц Гіджет — біла і пухнаста красуня з рожевим бантиком на голові. Трохи наївна, але дуже мила. Обожнює дивитися всілякі мелодрами по телевізору. Саме вона стала креативним лідером і генератором ідей з порятунку Макса, якого вона любить всім своїм серцем.

Кішка Хлоя — чудова. Манірна, витончена і трохи пухкенька. Любить поласувати курочкою з холодильника, який сама вміє відкривати. Епізодів за її участі не так вже й багато, але враження справляла хороше. Ну і цитата “Nobody's perfect” з фільму “Some like it hot” розіграна за її участі вийшла дуже забавною.

Bad bird Тіберіус не такий розкішний, як, приміром, орел з “Angry Birds в кіно”, але теж славний. Тіберіус з усіх сил приборкував в собі бажання з'їсти когось з маленьких домашніх тваринок. Вкотре переконуюсь, що ці орли всі трохи з прибабахом.

Мопс на ім'я Мел — забавний аж нікуди. Постійно наводить гармидер з квартирі, весь час метушиться і перекидає все верх ногами. Добре, що хоч в мешти не пісяє. А так - справжня няшка.

Всі інші тваринки — попугайчик, всілякі вуличні кошаки, свині з пірсінгом, жабки, змійки — теж хороші. Каналізація покинутих домашніх улюбленців зроблена непогано, але, наприклад, до рівня “Сімейки монстрів”, чи населених районів “Зоотрополіса” явно не дотягує. Там все це виглядало на порядок ефектніше.

На щастя, гумору і гегів в фільмі вистачає. Всі епізоди за участі Сніжка, пудель, що любить важкий рок (класна знахідка, до речі), довжелезна такса Бадді, яка робить собі масаж блендером і вправно карапкається по сходах (це справді треба бачити), пригоди Макса і Дюка в каналізації, двоколісний, пардон, двоногий пес, придуркуватий хом'ячок і т.д.

Сюжет тут, скоріше, виконує чисто допоміжну функцію, створюючи простір для маневру, тому автори фільму з ним особливо і не мудрували. Хоча деякі епізоди були відверто слабкими і просто зайвими. Як-от сцена з власником Дюка, яка не принесла ніякої глибини і виглядала абсолютно недоречно з точки зору сюжетної конструкції.

Резюмую. Хоча й “Секрети домашніх тварин” не досягає всіх цілей, але мультик, все-таки, видався на славу. Яскрава і насичена картинка, красива графіка, на диво симпатичні персонажі, події розвиваються динамічно і весело. Сюжет дещо поверхневий і не особливо оригінальний, але це, звичайно, дрібниці. Тому що в цілому мульт справляє виключно позитивне враження. Подивився із задоволенням, чого і вам бажаю.

P.S. На 2018 рік вже запланований сіквел "The Secret Life of Pets 2". Чекаємо на продовження

Фотогалерея

Трейлер

***

Оцінки за п'ятибальною шкалою
Графіка 5
Акторська гра 4+
Режисерська робота 4+
Сценарій 4
Резюме динамічно і симпатично
Чи варто дивитися так

Лінки по темі:

Офіційний сайт фільму Цей фільм на сайті IMDB Цей фільм на сайті Rotten Tomatoes

Дивіться також:

"Зоотрополіс"
"Посіпаки"
"Сімейка монстрів"
“Панда Кунг-фу 3”
"Баранчик Шон"

09.09.2016 | 3909 | (3)