Анімація “Angry Birds в кіно” (Angry Birds)

Рік: 2016.
Країна: США, Фінляндія.
Час: 95 хв.

Режисер: Клей Кейтіс, Фергал Рейлі.
Ролі озвучували: Джейсон Судейкіс, Джош Гад, Денні МакБрайд, Майя Рудольф, Білл Хейдер, Пітер Дінклейдж, Шон Пенн, Тоні Хейл, та інші.

Бюджет: $73 000 000.
Світові збори: $345 520 952.

Рейтинг на IMDB: 6,3.
Мій рейтинг: 6,5.

Синопсис

На невеликому острові проживають нелітаючі птахи. Одного з них, на ймення Ред (Джейсон Судейкіс), через його великі брови дражнили в дитинстві інші пташки. Так сталося, що у Реда не було ані друзів, ані сім'ї. Тому коли його довести то точки кипіння, птаха стає трохи злим і дратівливим.

Інші птахи на острові вбачають в цьому певну небезпеку, тому Ред відправляється на курси з управління гнівом, які веде Леді Дзен Матильда (Майя Рудольф). Там він зустрічається з супершвидким Чаком (Джош Гед), Бомбою (Денні МакБрайд), що має здатність детонувати і з понурим Терренсом (Шон Пенн), який взагалі не розмовляє, а тільки коситься з-під лоба на інших.

Якось до острову злих пташок причалює корабель, наповнений зеленими свинками на чолі з Королем Свиноти Леонардом (Білл Хейдер), які, на перший погляд, дуже веселі і привітні. Роздають всілякі подарунки, влаштовують концерти з купою веселощів, свиндіозні гулянки і все таке.

Всі жителі пташиного раю задоволені гостями, окрім Реда. Він не довіряє новачкам і починає задавати питання, на які ніхто не бажає відповідати. Та й взагалі, якісь вони не кошерні ці хряки — жеруть все підряд, поводяться як останні свині.

Виявляється, вони насправді припливли на острів для того, щоб вкрасти яйця птахів.

Ред, не маючи підтримки серед місцевих жителів, вирушає разом з Чаком і Бомбою на пошуки Великого Орла (Пітер Дінклейдж), щоб той відкрив очі сліпцям і допоміг мудрою порадою.

Рецензія

Що можна було витиснути з такої гри як Angry Birds, розробленою фінською компанією Rovio для мобільних пристроїв? Мабуть, небагато. Тим не менше, творцям фільму вдалося зробити непоганий мультик практично на пісному маслі.

Злі пташки вийшли забавними персонажами — веселими і симпатичними, не дивлячись на те, що вони інколи бувають злими. Подумаєш, з ким не буває.

Серед усіх найбільше сподобався головний герой Ред, якого, до речі, здорово озвучив Зеленський. За його участі є чимало кумедних моментів. А які картини він малював на непроханих гостей — це просто треба бачити. Мені найбільше сподобався шедевр під скромною назвою “Катарсис”.

Напарники Реда — Чак, Бомб і Терренс — теж кумедні. Особливо перші двоє, про Терренса багато не скажеш, оскільки, по-перше, він постійно мовчить, а по-друге, якийсь весь набундючений. Тому краще не займати цього здорованя, він сам розвеселиться, як буде на те причина.

Зелені свинки вийшли по-своєму симпатичними. Я спочатку думав, що на їхньому концерті неодмінно з'явиться сам Дзідзьо з Мейсоном, але, видно, не судилося. До речі, свинюшки за дизайном мені чимось нагадали знаменитих міньйонів.

Гордий птаха Орел, який живе далеко-далеко від людей — ген у горах — взагалі відпадний персонаж. Хоча й з прибабахом. Але дуже славний. А яка там у нього халупа з купою всіляких принад! А яка музика — просто клас! А яку пісню заспівало йому наше тріо героїв буряк-жовтяк-чорняк: “Слався, слався, могутній Орел, він полетить від джерел до джерел”..

А додайте сюди ще пародії на "Shining", "Star Wars" та інші фільми, суандтреки "Behind Blue Eyes", "I will Survive" і так далі. По-моєму, ульотний набір.

Два слова про українську озвучку. Дубляж від студії "Квартал 95" вийшов хорошим - смішним і з нашим колоритом. Можна сказати, що Зеленський, Кошовий і компанія зробили якісну роботу.

Резюмую. Мені все це діло сподобалось. От ніби й нічого особливого, але мило і забавно. Прикольні персонажі, особливо Angry Birds і Орел, гарна графіка (всі пташки вийшли на диво різноманітними і симпатичними), купа веселощів, пригод, і непоганий гумор. Якихось завищених очікувань я не плекав, тому подивився із задоволенням. Так, мульт на один раз, але на більше він і не претендує.

Знаю, що багато хто був не в захваті, але це виключно їхні проблеми. Зрештою, що вони очікували тут побачити - “Суперсімейку”, чи “Короля Ліра”?

Фотогалерея

***

Оцінки за п'ятибальною шкалою
Графіка 4+
Акторська гра 4
Режисерська робота 4
Сценарій 4
Резюме дуже симпатично
Чи варто дивитися запросто

Лінки по темі:

Офіційний сайт фільму
Цей фільм на сайті IMDB
Цей фільм на сайті Rotten Tomatoes
Цей фільм на сайті "Гуртом"

Дивіться також:

“Панда Кунг-фу 3”
"Посіпаки"
"Сімейка монстрів"
"Баранчик Шон"
"Зоотрополіс"

04.08.2016 | 1498 | (2)