Анімація “Труп нареченої” (Corpse Bride)

Рік: 2005.
Країна: США.
Час: 77 хв.

Режисер: Тім Бертон.
Ролі озвучували: Джонні Депп, Хелена Бонем Картер, Емілі Уотсон, Альберт Фінні, Джоанна Ламлі, Крістофер Лі та інші.

Бюджет: $40 000 000.
Світові збори: $117 194 701.

Рейтинг на IMDB: 7,4.
Мій рейтинг: 8,0.

Синопсис

Для покращення свого матеріального статусу, батьки Віктора (Джонні Депп) вирішили одружити свого сина з нареченою, якої він навіть не знає. Не говорячи вже про якесь кохання між ними. Батьки переслідують виключно одну ціль — вони хочуть виправити своє скрутне фінансове становище. Мовляв, нічого особистого, синку, просто бізнес.

Батьки нареченої Вікторії (Емілі Уотсон), в свою чергу, теж погоджуються на весілля, тому що їхня сім'я також голодує і очікує на придане, яке, як вони думають, врятує їх від фінансових проблем.

Віктор Ван Дорт і Вікторія Еверглот зустрічаються в перший раз один з одним, і, здається, закохуються з першого погляду.

Але на заключній репетиції весілля Віктор дуже сильно розхвилювався і забув свої слова, тому Пастор (Крістофер Лі) виіршує відкласти церемонію, допоки цей юнак не вивчить свої вірші.

З сорому Віктор втікає в ліс. Зібравшись з думками, він усвідомлює, що дійсно любить Вікторію, і хоче на ній одружитись. Він повторює свої слова, які забув на репетиції, тренується, і в кінці-кінців одягає обручку на суху гілку.

Як виявилось, це була рука давно мертвої нареченої (Хелена Бонем Картер), тіло якої ожило, розчулившись від такої романтичної пропозиції, і затягнуло Віктора у Світ Мертвих.

Звичайно, Віктор не міг знати, що воно так все обернеться. Тепер він повинен якось повернутися, відшукати Вікторію, а також пояснити своїй новоспеченій нареченій з того світу, що їхній шлюб — випадкова помилка.

Рецензія

Таку чудасію міг зняти тільки неперевершений Тім Бертон. Як і слід було очікувати, “Труп нареченої” є вірним і гідним наступником таких фільмів, як “Жах перед Різдвом” і короткометражки “Вінсент”.

Тут і яскраво виражений візуальний стиль — колоритні персонажі на комариних ніжках з великими очима, дивовижний світ мертвих і його мешканці (особливе задоволення за ними спостерігати), темні ліси, звивисті вулички, завжди в супроводі страхітливої музики, ну і, звичайно, специфічний чорний гумор.

Окрема тема - з якою любов'ю і турботою зроблений цей фільм. Всі персонажі, починаючи від зовсім дріб'язкових — черв'ячків, павучків, всіляких кумедних скелетиків, які вимовляють українські заклинання, закінчуючи головними героями, справляють неймовірне враження. В цьому, власне, і підкреслюється особливий і незвичайний стиль Тіма Бертона.

Що цікаво, персонажі зі світу мертвих набагато живіші і яскравіші, ніж персонажі зі світу живих. Парадоксально, але факт. Хоча й на перший погляд виглядають вони доволі страхітливо, але насправді - дуже милі і кумедні.

До речі, дизайн більшості персонажів створив сам Тім Бертон, вони були виготовлені з нержавіючої сталі, і мали висоту близько 30 см.

Всі актори — Джонні Депп, Хелена Бонем Картер, Емілі Уотсон, Крістофер Лі і так далі, - озвучували свої ролі завчасно, а потім вже їхні голоси накладали на “фізику” персонажів — їхні рухи, поведінку і т.д.

Резюмую. Справжня магія кіно від Тіма Бертона. Готичний, похмурий стиль, шикарний дизайн персонажів, хороша історія зі змістом, чорний гумор, чудові пісні і музика. Практично витвір мистецтва. Отримав колосальне задоволення.

Фотогалерея

***

Оцінки за п'ятибальною шкалою
Графіка 5+
Акторська гра 5
Режисерська робота 5
Сценарій 5
Резюме мультик-шедевр
Чи варто дивитися так

Лінки по темі:

Офіційний сайт фільму Цей фільм на сайті IMDB Цей фільм на сайті Rotten Tomatoes Цей фільм на сайті "Гуртом"

Дивіться також:

“Мері і Макс” "Книга життя" "Сімейка монстрів" "Баранчик Шон" "Зоотрополіс"

22.07.2016 | 1613 | (0)