Анімація “Панда Кунг-Фу 3” (Kung Fu Panda 3)

Рік: 2016.
Країна: США, Китай.
Час: 95 хв.

Режисер: Алессандро Карлоні, Дженніфер Ю.
Ролі озвучували: Джек Блек, Анджеліна Джолі, Брайан Кренстон, Сет Роген, Люсі Л'ю, Дастін Хоффман, Девід Кросс, Кейт Хадсон, Дж. К. Сіммонс, Джекі Чан, Джеймс Хонг та інші.

Бюджет: $145 000 000.
Світові збори: $359 226 497.

Рейтинг на IMDB: 7,5.
Мій рейтинг: 7,5.

Синопсис

Перш ніж перейти до обговорення мультфільму, давайте трохи згадаємо передісторію. Древній Китай, населений розумними тваринами, що розмовляють. Час від часу на долину, де вони мешкають, нападають різні лиходії. На захист всіх симпатичних звіряток стають майстри кунг-фу.

Почесне звання "Воїн дракона" носить симпатичний, хоча й не дуже розумний панда По (Джек Блек). Майстер Шіфу (Дастін Хоффман) вирішує надати свій останній урок і піти на пенсію. Після цього навчати всіх буде невдаха По, який окрім поїдання пельменів більше толком навчити нічого й не може. Але великий Угвей багато-багато років тому побачив в По особливу велич, всупереч розумінню майстра Шіфу.

Нечувана потуга чекає По. Потуга, якої навіть неможливо уявити — Чі — енергія, що плине у всьому живому. Опанування Чі потребує опанування себе. Сам великий Угвей просидів в печері цілих 30 років, переймаючись одним лише питанням: хто я?

І поки По роздумує над всіма цими речима, на Долину нападає жахливе Зло — надпотужний бик Кай (Дж. К. Сіммонс), що вирвався зі світу духів. Тому По разом з друзями - Тигрицею, Мавпою, Журавлем, Богомолом, Гадюкою, його рідним батьком Лі (Брайан Кренстон), прийомним батьком гусаком Пінгом (Джеймс Хонг) і цілим селом маленьких панд будуть цьому Злу протистояти.

Рецензія

Після славнозвісного “Шрека”, якого благополучно втопили в болоті безкінечними сіквелами-тріквелами-квадріквелами, в DreamWorks Animation вирішили придумати нового чарівного героя. Ним став По — дещо незграбна, але доволі симпатична і пухнаста Панда, любитель пельменів, волею долі якому судилося стати майстром Кунг-фу. З боку творців фільму — це була справді блискуча ідея. Як наслідок - “Кунг-фу Панда” став другим найбільшим хітом для DreamWorks Animation з часів “Шрека”.

Перша “Панда” була найцікавішою і найоригінальнішою із серії, оскільки показувала процес становлення ледачого персонажа на шлях великого Воїна Дракона, який мав захищати свій народ. Там було багато доброго гумору, пародій на різноманітні фільми і чимало смішних моментів. Друга частина була дуже видовищною: практично весь фільм був наповнений поєдинками і численними екшен-сценами, що типово для сіквелів.

Тріквел, по ідеї, мав би бути найдраматичнішим. Так воно і вийшло. По опанував внутрішній спокій і рівновагу, віднайшов свого справжнього батька і зажив щасливим життям. Але ворог не дрімає. Життя знову змушує нашого героя стати на захист власної землі і сім'ї.

По, як і раніше, тут дуже забавний, прикольний і веселий. Все той же добряк, любитель пельменів і майстер кунг-фу, який володіє одним непереможним прийомом. Персонаж не втрачає свого шарму і очарування, скоріше навіть навпаки.

Батько По — Лі - теж вийшов дуже класним — ну прямо весь в сина. Такий же веселий, кумедний і добрий пандобрюх. Його поява в фільмі — це, безперечно, великий жирний плюс. Приємно потішили його стосунки з сином, які не можуть не викликати розчулення. Просто-таки магічна пандоманія розкрилася тут у всій красі, особливо коли По і Лі повертаються до себе додому. Чудовий момент в фільмі - зустріч з собі подібними і усвідомлення По, що таке бути Пандою, а значить — бути собою.

Гусак Пінг класно ввійшов у легку форму конфлікту з Лі і По, в їхнє дружнє сімейство і дуже здорово відтягувався на другому плані, хоч епізодів за його участі було не так вже й багато.

Кай — верховний воєвода всього Китаю, генерал, нефритовий різун, володар болю, бик відплати, вдовотворець. Стільки регалій, суперсили і потуг, але про нього ніхто нічого не чув. Цей момент виглядав дуже смішним.

Ключові персонажі попередніх фільмів - Тигриця, Мавпа, Журавель, Богомол, Гадюка і майстер Шіфу помітно відійшли на другий план. В принципі, воно і добре, тому що тут і без них було кому себе проявити, тим більше майстри кунг-фу завжди були на підстраховці.

Сюжет вийшов дуже захоплюючий, динамічний, не розтягнутий, грамотно поставлений, з несподіваними поворотами, але в той же час легкий і невимушений. Якраз те, що потрібно для комедії. Але найбільший плюс — це вдале поєднання драми і комедії. Ніде не пережали, не скотилися в соплі і пафос. Баланс витриманий практично ідеально.

Якщо хочете моралі, то її тут теж чимало. Перше. Часом ми робимо неправильне заради правильного. Друге. За будь-яких обставин завжди треба залишатися собою. І ніким іншим. Третє. Інколи корисно побути в колі сім'ї. Четверте. Гуртом і батька легше бити. Ну і так далі, список можна продовжувати.

В результаті тріквел вийшов просто відмінний, чого я навіть не очікував. Яскравий, веселий, добрий, прикольний, місцями трохи наївний, але дуже симпатичний. Відмінна картинка, гарна анімація, класні персонажі, багато хорошого гумору, жартів і чудова музика самого Ханса Циммера. Подивився з великим задоволенням. Хоча спочатку думав, що в третій частині точно здуються. А ні — не здулися. Молодці!

P.S. Враховуючи касові збори, можна з впевненістю сказати, що на нас чекає продовження франшизи. А поки — здорово! Так тримати! Skadoosh!

Фотогалерея

***

Оцінки за п'ятибальною шкалою
Видовищність 5
Акторська гра 5
Режисерська робота 5
Сценарій 5
Резюме просто здорово!
Чи варто дивитися так

Лінки по темі:

Офіційний сайт фільму
Цей фільм на сайті IMDB
Цей фільм на сайті Rotten Tomatoes

Дивіться також:

“Баранчик Шон”
"Посіпаки"
"Думками навиворіт"
"Добрий динозавр"
"Монстри на канікулах 2"

18.03.2016 | 2987 | (0)