Анімація “Монстри на канікулах 2” (Hotel Transylvania 2)

Рік: 2015.
Країна: США.
Час: 89 хв.

Режисер: Дженнді Тартаковський.
Ролі озвучували: Адам Сендлер, Селена Гомез, Енді Семберг, Кевін Джеймс, Стів Бушемі, Девід Спейд, Френ Дрешер, Моллі Шеннон, Мел Брукс, Роб Ріггл та інші.

Бюджет: $80 000 000.
Світові збори: $445 883 001.

Рейтинг на IMDB: 6,9.
Мій рейтинг: 6,3.

Синопсис

Анімація “Монстри на канікулах 2” (Hotel Transylvania 2)Після подій першого фільму блогер-мандрівник Джонні (Енді Семберг) і симпатична вампірша Мейвіс (Селена Гомес) утворили щасливу сім'ю в готелі "Трансільванія" графа Дракули (Адам Сендлер). Такий приємний факт дружби монстрів і простого народу призвів до ще більшого зростання популярності готелю Дракули, який тепер відкрився і для людей.

Анімація “Монстри на канікулах 2” (Hotel Transylvania 2)Втім, ідилія тривала до тих пір, поки у молодої пари не народився син, кумедна руда шевелюра якого вкупі з денним способом життя змушують дідуся Драка страшенно панікувати, тому що його онучок може вирости людиною, а не справжнім ікластим вампіром!

Вдавшись до хитрощів, Драк сплавив молодих батьків на відпочинок в Каліфорнію (батьківщину Джонні). Він кличе своїх старих друзів - Мумію, Франкенштейна, Вовчика Вейна та інших, щоб взяти маленького онука в поїздку найстрахітливішими місцями Трансільванії, аби розбудити в малому істинного вампіра!

Рецензія

Анімація “Монстри на канікулах 2” (Hotel Transylvania 2)Перший "Готель Трансільванія" (“Монстри на канікулах” - це калька з російського перекладу), мені дуже сподобався. Легкий, веселий, оригінальний і дуже симпатичний. Це був перший режисерський досвід Дженнді Тартаковського. Фільм зібрав хорошу суму грошей в прокаті, що дало зелене світло на продовження.

Анімація “Монстри на канікулах 2” (Hotel Transylvania 2)Сіквел, на мій погляд, вийшов доволі посереднім, а персонажі дещо поверхневими і одноманітними. Починаючи від Дракули, який ніяк не може оприділитися з тим, як йому, старому кровопивці, ставитися до зятя і онука, закінчуючи вельмишановними гостями готелю "Трансільванія", які десь розгубили свій колорит і самобутність.

Анімація “Монстри на канікулах 2” (Hotel Transylvania 2)Більше половини часу фільм викликав лише нудьгу і позіхання, місцями вистрілюючи поодинокими жартами. Ситуація трохи розрулилася в другій частині і, особливо, під сам кінець, коли на арену вийшли дві старі рухляті Влад (Мел Брукс) і його наречена з того світу Бела (Роб Ріггл). От тут ситуація значно пожвавилася, і мультик мені навіть почав подобатись! Шкода, що творці картини не додумались із самого початку вивести цих персонажів на перший план. Тому що Мейвіс і Джонні абсолютно вилетіли з обойми, а Драк, Франкенштейн, Вовчик Вейн, Невидивка, Мумія та інші герої вже встигли добряче приїстися.

Анімація “Монстри на канікулах 2” (Hotel Transylvania 2)А от компанія з престарілих вампірів вносить свою родзинку. Це якраз те, чого дуже не вистачало протягом всього перегляду.

Щодо графіки, то анімація і надалі тішить око — всі монстрики виглядають дуже симпатичними. Претензій до візуальної частини, дизайну персонажів і локацій, не виникає жодних.

Анімація “Монстри на канікулах 2” (Hotel Transylvania 2)В результаті, сіквел вийшов набагато слабшим від першого фільму. Не те, щоб розчарував безмежно (в мене не було завищених очікувань), але не фонтан. Бракує свіжих ідей і цікавих героїв - кінцівка це дуже наглядно демонструє. З введенням нових персонажів з'являється помітний оживляж, але цього було замало. Принаймні, так мені здалося.

В прокаті фільм зібрав доволі пристойну суму ($445 млн. при бюджеті у $80 млн.). Тому третьої частини "Монстрів на канікулах" не уникнути - такі закони Голлівуду. Тріквел вже запланований на 2018 рік, - от там і подивимось, чи автори зможуть ще чимось здивувати.

***

Оцінки за п'ятибальною шкалою
Видовищність 4
Акторська гра 4-
Режисерська робота 4
Сценарій 3+
Резюме в другій частині стало забавно
Чи варто дивитися вирішуйте самі

Лінки по темі:

Цей фільм на сайті IMDB Цей фільм на сайті "Rotten Tomatoes"

Дивіться також:

“Монстри на канікулах” "Крижане Серце" "Сімейка монстрів"

21.12.2015 | 1573 | (0)