Комедія “Канікули” (Vacation)

Рік: 2015.
Країна: США.
Час: 99 хв.

Режисер: Джон Ф. Дейлі, Джонатан М. Голдштейн
В головних ролях: Ед Хелмс, Крістіна Епплгейт, Скайлер Джізондо, Стіл Стеббінс, Кріс Хемсворт, Леслі Манн, Чеві Чейз, Беверлі Д`Анджело, Чарлі Дей, Норман Рідус та інші.

Бюджет: $31 000 000.
Світові збори: $58 884 188.

Рейтинг на IMDB: 6,2.
Мій рейтинг: 3,0.

Це ж треба було так стареньку комедію споганити.

Синопсис

Комедія “Канікули” (Vacation)Расті Грізволд (Ед Хелмс) — пілот бюджетної авіакомпанії, яка називається Econo-Air. Вже стало доброю традицією, що кожного року Расті разом зі своєю сім'єю збирається в чергову відпустку.

Комедія “Канікули” (Vacation)Але все змінюється, коли його друзі Джек і Несі із захопленням розповідають про їхню подорож у Париж. Расті вирішує теж подарувати сім'ї чудовий відпочинок — разом зі своєю дружиною Деббі (Крістіна Епплгейт), і двома синами, старшим і сором'язливим Джеймсом (Скайлер Джізондо) і неприємним хуліганом Кевіном (Стіл Стеббінс), вирушити у подорож автомобілем через всю країну в найкрутіший парк розваг США “Чудосвіт”.

Рецензія

Комедія “Канікули” (Vacation)Сьогодні нікого вже не здивувати численними ремейками і продовженнями популярних фільмів. В даному ж випадку фільм режисерів Джона Френсіса Дейлі і Джонатана Голдштейна звертається в далекий 1983-рік до однієї з найпопулярніших і найуспішніших комедійних франшиз свого часу National Lampoon's — фільму “Канікули” з Чеві Чейзом.

Комедія “Канікули” (Vacation)Сама історія “Канікул” практично повністю копіює сюжет оригінальної картини, і навіть не намагається принести в історію щось нове. Хіба що тупий і відверто вульгарний гумор, який навіть гумором назвати важко. В фільмі я не можу назвати жодної смішної сцени, чи якогось хорошого жарту. Рівень тупості і вульгарності часом настільки сильно переходить межі, що фільм просто хочеться вимкнути, навіть не дізнавшись, чим закінчаться пригоди цієї придуркуватої сімейки.

Комедія “Канікули” (Vacation)З точки зору постановки фільм вийшов відверто слабким. Творці картини не спромоглися бодай би на одну дійсно яскраву сцену, яка б запам'яталася. Замість того, вони споганили всі хороші ідеї оригінального фільму (дівчина в спорткарі, епізод з кузеном-фермером Грізволда). Причому так, що дивитися на все це просто огидно.

Комедія “Канікули” (Vacation)Ед Хелмс, в принципі, зіграв майже той самий образ, що і в трилогії «Hangover», який і прославив актора. Образ надмірно ідіотський і кретинський, але зіграний цілком добротно. Те саме, мабуть, можна сказати і про Крістін Епплгейт. Просто в силу імбецильного сценарію, і тих ідіотських реплік, які вони змушені протягом всього фільму виголошувати, ці актори виглядають, м'яко кажучи, по-дурному.

Комедія “Канікули” (Vacation)А от молоді актори в особі Скайлера Джізондо і Стіла Стеббінса відверто дратували і грали на нерви протягом всього перегляду. Так і хотілося, щоб ці придурки повбивали там один одного десь напівдорозі.

Комедія “Канікули” (Vacation)Кріс Хемсворт, який з'явився в одному з епізодів фільму, благопристойно опозорився в ролі фермера-ідіота. Навіть не знаю, як він погодився на таку роль. Прийшов своїм шлангом пресом похизуватися, чи що?

Комедія “Канікули” (Vacation)Не обійшлося без камео зірки оригінальних «Канікул» Чеві Чейза, поява якого на екрані стала несподіванкою для всіх шанувальників оригінального фільму, який, між іншим, і сьогодні дивиться цілком пристойно, чого не скажеш про цей жалюгідний ремейк.

Комедія “Канікули” (Vacation)Резюмую. А що тут, власне, резюмувати? Чергова вульгарна, неймовірно тупа і просто бездарна американська комедія, знята за всіма класичними канонами сортирного гумору. За такі комедії, безперечно, треба вбивати до бісової матері. Тому мій вердикт суворий — відстій, який дивитися немає абсолютно ніякого сенсу. Краще вже старенькі комедії з Чейзом переглянути — повірте на слово.

***

Оцінки за п'ятибальною шкалою
Видовищність 4-
Акторська гра 3-
Режисерська робота -18
Сценарій -68,1
Резюме відстій
Чи варто дивитися ні

Лінки по темі:

Цей фільм на сайті IMDB Цей фільм на сайті "Rotten Tomatoes" Цей фільм на сайті "Гуртом"

Дивіться також:

“Євротур” "Екстазі" "Пікселі" "Дівчина без комплексів" "Шпигунка"

02.12.2015 | 2401 | (0)