Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)

Рік: 2014.
Країна: США.
Час: 108 хв.

Режисер: Шон Андерс.
В головних ролях: Джейсон Бейтман, Джейсон Судейкіс, Чарлі Дей, Кріс Пайн, Дженніфер Еністон, Крістоф Вальц, Джеймі Фокс, Кевін Спейсі, та інші.

Бюджет: $42 000 000.
Світові збори: $107 645 357.

Рейтинг на IMDB: 6,3.
Мій рейтинг: 6,0.

Синопсис

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Позбувшись своїх босів, троє друзів Нік (Джейсон Бейтман), Курт (Джейсон Судейкіс) і Дейл (Чарлі Дей) більше не хочуть горбатитись ні на кого. Вони винаходять пристрій для душу "Shower Buddies", представляють його в ранковій телепередачі і намагаються знайти інвестора, щоб розпочати власний бізнес.

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Як не дивно, інвестор знаходиться дуже швидко - це велика компанія продажів по каталогу. Глава цієї компанії Рекс Хенсон (Кріс Пайн) пропонує нашій трійці повністю викупити права на їхній чудо-винахід.

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Однак, згодом з'ясовується, що Рекс - ніякий не глава компанії, а всього-на-всього син голови — мультимільярдера Берта Хенсона (Крістоф Вальц). Берт, до їхнього подиву, робить трійці ще цікавішу пропозицію: він допомагає їм отримати кредит у банку і замовляє для поширення 100,000 насадок.

Хлопці, зрозуміло, просто в захваті! Вони проводять співбесіди, набирають в свою команду довгоногих блондинок і людей із сумнівною репутацією, після чого організовують випуск "Shower Buddies".

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Але коли вони прийшли до Берта, щоб повідомити про те, що насадки вже готові, Берт сказав, що він відкликав своє замовлення, в простий і хитрий спосіб надуривши хлопців: трійця тепер не зможе повернути гроші банку, банк закриє провадження і продасть його дешево на аукціоні разом з патентом. А Берт все це все скупить фактично за дві копійки.

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Нік, Курт і Дейл шоковані таким перебігом подій. Але здаватися вони не мають наміру, тим більше після того, як свого часу вже позбулися трьох підлих босів. Тому після напруженого мозкового штурму вони придумали, як вийти з ситуації: вони викрадуть Рекса і вимагатимуть у Берта викуп в розмірі півмільйона доларів. Цієї суми буде достатньо для того, щоб розплатитися з банком.

Рецензія

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Перші "Нестерпні боси", як відомо, стали несподіваним хітом, зібравши в прокаті просто відмінну касу - $210 млн. при бюджеті в $35 млн. Тому було цілком зрозуміло, що продовження обов'язково вийде на екрани.

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Сіквел поставив Шон Андерс - режисер і сценарист "Ми - Міллери" і "Тупий і ще тупіший 2". Що, до речі, відразу кидається в очі, тому що трійця Нік - Курт — Дейл перетворилися на повних придурків — козиряють безглуздими фразами, несуть різні нісенітниці, чим добряче набридають. Ні, вони і в першому фільмі були придурками, але забавними придурками, а тут — просто тупі ідіоти.

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Добре помітно, що актори самі відчувають, що виглядають вони абсолютно не смішними, а своєю балаканиною неабияк втомлюють.

Гуморок в фільмі балансує від примітивного і пошлого (епізод з демонстрацією душової насадки у телевізійній передачі) до непоганого (як, наприклад, пародійна сцена з “Бійцівського клуба” із самопобиттям Рекса), а місцями навіть до відмінного (над сценою з Марком Твеном я реготав вголос) — ось до чого дійшло.

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Троє головних йолупів, Бейтман — Судейкіс - Дей, як вже було сказано, тупі і несмішні. Нуль харизми, нічого цікавого і оригінального. Ще й біда в тому, що режисер картини Шон Андерс виділив їм вкрай багато екранного часу, а класним другорядним персонажам, які б значно витягнули цей фільм - навпаки замало.

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Неймовірний Кевін Спейсі тут з'являється лише в одному-двох коротких епізодах у в'язниці. Зате в яких! Талановитого актора помітно одразу — буквально декілька секунд за його участі, і наше тріо дурбеликів нервово курять в стороні.

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Дворазовий володар “Оскара” Крістоф Вальц (шикарний Ганс Ланда з “Безславних виродків” і доктор Кінг Шульц з “Джанго вільний”) в ролі мільярдера Берта Хенсона мені сподобався, шкода лише, що його в фільмі було дуже і дуже мало.

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Кріс Пайн (Джим Кірк з нового "Star Trek", я ще буду про нього писати) здорово зіграв Рекса, і це одна з найкращих ролей в картині. Його пероснаж добре розкривається протягом фільму, і спостерігати за ним було доволі цікаво.

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Джеймі Фокс тут, як і в перших "Босах", з'являється в ролі зловісного кримінального авторитета Мазафаки Джонса, який дає поради головним героям. Джеймі Фоксу тут відвели навіть чуть більше часу, включивши сцену погоні з автомобілем.

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Дженніфер Еністон знову повстала в образі збоченої німфоманки. Цікава і класна знахідка першого фільму, яка і тут здорово працює. Хотілося б, звичайно, щоб епізодів за участі Еністон було побільше. Її доктор Джулія - це вищий клас!

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)Наприкінці фільму також з'являється Джонатан Бенкс (харизматичний Майкл з "Breaking Bad") в ролі поліцейського. По правді кажучи, виглядав Бенкс якось по-дурному, але це, скоріше, провина сценаристів, а не актора.

Резюмую. Другий фільм навіть близько не дотягує до рівня першого. Три головних придурки тут стали ще тупішими, чим добряче дратують публіку, але другорядні персонажі - просто виблискують на тьмяному і невиразному фоні ключових героїв. Є декілька, я б сказав, навіть відмінних жартів, так що розвеселити і посміхнутися даний фільм, в принципі, зможе. В сухому підсумку — десь трієчка з натяжкою. Але тільки завдяки другорядним персонажам.

Фотогалерея

Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2) Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)
Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2) Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)
Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2) Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)
Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2) Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)
Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2) Комедія “Нестерпні боси 2” (Horrible Bosses 2)

***

Оцінки за п'ятибальною шкалою
Видовищність 4
Акторська гра 3+
Режисерська робота 3
Сценарій 3-
Резюме тупенько, але місцями смішно
Чи варто дивитися якщо більше нічого робити

Лінки по темі:

Цей фільм на сайті IMDB Цей фільм на сайті Rotten Tomatoes

Дивіться також:

Нестерпні боси Факап, або гірше не буває Весільний майстер

10.09.2015 | 1696 | (0)