Система коментарів на сайті
28.12.2015 20:47 | : новини сайту

Потратив немало часу і нарешті поставив нову систему коментарів на сайті - тепер все добре працює. Бо на попередню було чимало нарікань.

В даному випадку реалізована зручна форма для додавання коментаря з покращеним функціоналом. Можна виділяти текст (жирним шрифтом, курсивом, підкресленим, або закресленим), вирівнювати його (по лівому краю, по-центру, по правому краю), задавати колір і розмір тексту.

Також можна додавати посилання, вставляти смайлики, цитати. Плюс, додана можливість підписуватися на коментарі - для цього потрібно натиснути  відповідну кнопку - RSS.

На всі коментарі можна відповідати, або цитувати їх. Якщо ви натиснули кнопку "Відповісти", або "Цитувати", а потім передумали, то вікно з відповіддю (цитатою) можна закрити - просто натискаєте кнопку  "Закрити Х". Вона розміщена з лівого боку і виділена червоним кольором.

Довго вагався, чи робити реєстрацію на сайті. Спочатку зробив, але потім передумав, і вчинив трохи по-іншому.

Тепер кожна людина, яка зайшла на сайт, може залишити свій коментар до будь-якого запису в блозі, чи рецензії без реєстрації. Для цього потрібно лише ввести своє ім'я (або нікнейм) і сам коментар у відповідні поля. Все.

Для тих, хто хоче авторизуватися, щоб залишати коментарі від свого реального імені, може ввійти на сайт через спеціальні сервіси: Вконтакті, Facebook, Twitter, Однокласники. Тут процедура аналогічна до тієї, як ви заходите в соціальні мережі - просто вводите свій логін і пароль. Тобто ваші дані (логін і пароль) у мене ніде не зберігаються. За це можете не хвилюватися.

Розглянемо на прикладі. Спробуємо зайти через "Вконтакті". Клікаємо по відповідному значку, перед нами відкриється вікно такого плану:

Вибираємо "Вконтакті", але це може бути будь-яка інша соціальна мережа. Процедура для всіх одинакова. Далі натискаємо "Продовжити".

Перед нами відкривається нове вікно, де потрібно ввести логін і пароль, під якими ви реєструвалися "Вконтакті".

Вводите свої дані, натискаєте "Увійти". Після цього дане вікно можете закрити. Повертаєтесь на сайт roman.net.ua. Система має оприділити вас як користувача. Натискаєте "Продовжити".

Ну і все. Після успішної авторизації ви можете залишати коментарі на сайті від свого імені, а в полі "Ім'я" буде розміщуватися посилання на ваш профіль (плюс аватарка) у відповідній соціальній мережі, з якої ви зайшли на сайт (щоб вийти зі свого облікового запису - натискаєте кнопку "Вихід"). По-моєму, дуже зручно.

В поле редактора вводите коментар і натискаєте кнопку "Додати [Ctrl+Enter]" (або Ctrl+Enter на клавіатурі). В секунді ваш запис буде опубліковано, а мені на електронну пошту прийде сповіщення, що ви залишили свій коментар. В такий спосіб я можу швидко на нього зреагувати, і відповісти, якщо в цьому є потреба.

Всі без винятку коментарі можна "плюсувати", або "мінусувати", натискаючи відповідні кнопки з правого боку повідомлення.

На цьому все. Як бачите, все дуже просто. Якщо виникнуть якісь питання, можете писати сюди, або мені на пошту.

P.S. У зв'язку із впровадженням нової системи коментарів, всі попередні коментарі, які були на сайті, на жаль, пропали. Благо, їх було небагато. Зате тепер жодних проблем не буде. Система протестована і працює нормально.

(7)

29.12.2015 12:38
, , . .  :(

[³] []
↑ 0 ↓
Admin 29.12.2015 12:39
. , . - .  :)

[³] []
↑ +1 ↓
Admin 29.12.2015 12:54
P.S. - . , "". , , - .

[³] []
↑ +1 ↓
29.12.2015 13:07
, .   !;)

[³] []
↑ +1 ↓
Admin 29.12.2015 13:09
.  :)

[³] []
↑ 0 ↓
29.12.2015 13:18
.  :angel:

[³] []
↑ +1 ↓
Admin 29.12.2015 13:23
.)

[³] []
↑ +2 ↓



`:

:

RSS



˳