Алісія Вікандер
27.12.2015 19:38 | : жінки

Алісія Вікандер народилася 1988 року в Гетеборзі (Швеція). Її мати - відома шведська акторка Марія Вікандер, а батько - психіатр. Батьки розлучилися відразу після народження дочки, але залишилися хорошими друзями. Дитинство Алісії пройшло між заміським будинком батька і театральним закуліссям, куди її постійно брала з собою мати.

Самостійне життя Алісія почала в 15 років. Тоді її відправили в школу-інтернат в Стокгольмі. Дівчина жила сама в невеликій квартирці, половину якої займала кухня.

З самого дитинства Вікандер займалася балетом, присвятивши йому цілих 9 років. Вона вчилася у шведській Королівській балетній школі і встигла з'явитися в постановках «Знедолених» і «Звуків музики» на сцені Гетеборгської опери. Але коли постав вибір між балетом і кіно - дівчина вибрала останнє.

Спочатку Вікандер знімалася у шведських картинах, потім вона з'явилася в данській костюмованої драмі «Королівський роман», а згодом у британській версії «Анни Кареніної», де, на думку багатьох критиків, затьмарила Кіру Найтлі.

У 2014 році на кінофестивалі в Торонто Вікандер одночасно представляла «Готель», «П'яту влада» і убогий «Сьомий син». Причому саме роль в малобюджетному фільмі «Готель» вона називає кращою в своїй кар'єрі.

Нещодавно Алісія купила свою першу квартиру в Лондоні. Її любов до британської столиці почалася в 2012 році, коли протягом п'яти місяців вона жила на Ноттінг Хілл з подругами з модної шведської групи Icona Pop.

Режисер фільму «Екс-махіна» Алекс Гарленд зізнавався, що від початку бачив у своєму фільмі саме Алісію.

У 2014 році Алісія почала роботу над фільмом «Світло в океані» Дерека Сіенфренса, де її партнером по зйомках став сам Майкл Фассбендер. Вже через кілька місяців  всі таблоїди облетіла новина про їхній роман.

Британське видання "The Telegraph" назвало Алісию Вікандер найгарячішою актрисою 2015 року. Крім фільмів «Екс-махіна» і «Світло в океані», цього року на екрани вийшли ще два фільми за її участі: «Агенти А.Н.К.Л.» Гая Річі і «Дівчина з Данії», де вона зіграла з Едді Редмейном.

(0)


. .

`:

:

RSS



˳