Вконтакті, Однокласники будуть заблоковані
16.05.2017 18:25 | : Інтернет

Сьогодні з міркувань безпеки Порошенко своїм указом заборонив Вконтакті, Однокласники та інші російські сервіси -  Mail.ru, Яндекс, 1С і так далі.  Альтернатива є - Fecebook, Twitter, Instagram.

Також буде заблоковано доступ до сайту "Кинопоиск". Воно і добре, більше користувачів перейде на українські ресурси, або ж на IMDB - це, нагадаю, найбільша кінобаза планети. Я і сам цим сайтом постійно послуговуюсь.

Ну і окрім того, блоковані будуть і сайти антивірусних компаній «Лабораторія Касперського» і DrWeb. Це теж позитивний момент, адже діючі та колишні співробітники «Лабораторії Касперського» тісно співпрацюють з Федеральною службою безпеки (ФСБ) і військовою розвідкою РФ.

Згідно з указом, українські інтернет-провайдери  і оператори повинні до 1 червня цього року заблокувати всі російські сайти і сервіси.

Звичайно, просунуті користувачі знають, як обійти заборону. Є такі штуки, як зовнішній DNS Resolver, “Tor”,  VPN, тощо. Але серед таких людей будуть одиниці. Основна маса перекочує на альтернативні ресурси.

В підсумку скажу, що все це, звичайно, добре, але особисто мене більше цікавить, чому Петька рошенівську фабрику в Липецьку не "заблокував". Чи підприємства в Криму. Можливо варто з цього починати.

(0)


. .

`:

:

RSS



˳