Як правильно зберігати вино
22.02.2016 15:08 | : вино

На думку вашингтонського винороба Чарльза Сміта, зберігання вина в холодильнику - це найбільша помилка. Сміт говорить, що саме температура має вирішальне значення, коли йдеться про зберігання вина. Але  більшість людей не надає цьому особливого значення, зазначає видання Business Insider.

"Не варто зберігати вино в холодильнику. Це виглядає дуже зручно, оскільки всі хочуть пити вино охолодженим. Однак для того, щоб його охолодити, достатньо 20 хвилин в холодильнику, і не більше".

Також він підкреслив, що  найкраща температура для зберігання білого вина - 14-15 градусів Цельсія. А для того, щоб подати його до столу, вистачить 1-2 години в холодильнику, або 20 хвилин в морозилці.

Що ж стосується червоного вина, то його також краще зберігати при температурі 15 градусів Цельсія. Плюс, червоне вино не вимагає охолодження, на відміну від білого.

"Багато людей помиляються, стверджуючи, що кімнатна температура ідеальна для зберігання червоного вина. Очевидно, що кімнатна температура буває різною, а тому це правило далеко не завжди працює".

Сміт додає, що зберігання вина в темному місці також є важливим, тому що занадто багато освітлення може змінити смак вина.

Словом, треба взяти на замітку.

(0)


. .

`:

:

RSS



˳