Як оптимізувати робочий простір на Android?

***

Не вистачає вільного простору на робочому столі? Виявляється, якщо правильно оптимізувати робочий простір, то місця для всього вистачить. Якщо сісти і витратити всього декілька хвилин на реорганізацію піктограм на вашому робочому столі, то в майбутньому це заощадить вам купу вільного часу, нервів та енергії. Що для цього потрібно? Ось декілька простих, але ефективних порад.

1. Створіть кілька робочих столів: один - для роботи (на ньому будуть програми та віджети, необхідні вам для роботи), другий - для дому та розваг (на ньому будуть, припустимо, ігри), третій - для подорожей (значки програм для навігації, мультимедіа і т.д.).

2. Інколи буває так, що в меню є програми, які ви встановили, але з певних причин не використовуєте. Видаліть їх без жодного сумніву. Вони тільки займають системні ресурси, але для вас не мають ніякого значення. При необхідності в будь-який момент їх можна встановити.

3. Без жалю видаляйте всі маловикористовувані програми та віджети. На робочий стіл розміщуйте піктограми тільки тих додатків і тих віджетів, якими ви користуєтесь майже кожен день. Якщо додаток ви використовуєте, скажімо, раз чи два на тиждень, то його місце в меню, але ніяк не на робочому столі. Те ж саме стосується і віджетів. Не хвилюйтеся, якщо вам знову знадобиться додаток або віджет, ви зможете в будь-який момент викликати його з головного меню.

4. Замість приміщення піктограм деяких додатків на робочий стіл використовуйте повідомлення. Наприклад, піктограми поштового клієнта та інших програм обміну текстовими повідомленнями годі й поміщати на робочий стіл. Як тільки ви отримаєте нове повідомлення, клацнувши по якому одразу буде запущений поштовий клієнт, або інший додаток (наприклад, Facebook-клієнт).

5. Створіть папки. Якщо потрібен швидкий доступ до багатьох додатків і ви не знаєте, який видалити, можна створити папку на робочому столі і помістити в неї програми. Я так теж роблю. В одній папці зберігайте не більше 5-10 піктограм (кількість залежить від розміру екрану), щоб можна було відразу знайти додаток після відкриття папки. Для створення папки використовується тривале натискання на робочий стіл, після чого в меню потрібно вибрати Папки - Нова папка. Для зручності можна встановити який-небудь зручний лончер.

6. Використовуйте віджети швидкого запуску додатків. Такі віджети відображають на робочому столі програми, які ви найчастіше використовуєте. Приклад такого віджета - SmartWidget. Зручний, безкоштовний, відображає чотири додатки, які найчастіше використовуються.

Читайте також:
Програми на Android: Випуск 1
Програми на Android: Випуск 2


29.07.2015 | 889 | (0)