Як синхронізувати закладки браузера?

***

В попередній статті ми розмовляли про те, як зберігати закладки свого браузера. Тепер прийшов час розповісти про ще один спосіб зберігання закладок — синхронізацію. Цей спосіб набагато зручніший. Оскільки постійна синхронізація закладок браузера в поєднанні з якимось хмарним сервісом вирішує завдання не лише збереження закладок, але й завдання синхронізації закладок на різних Ваших пристроях: комп'ютерах, ноутбуках, планшетах, смартфонах. Адже це дуже зручно - додали закладку на комп'ютері, чи смартфоні, а вона миттєво з'явилася вже на всіх інших пристроях.

Треба сказати, що для синхронізації сьогодні існує чимало різних сервісів, але ми поговоримо про утиліту Xmarks, яка добре працює з MSIE, Firefox, Chrome і Safari, також у неї є спеціальні мобільні додатки для iOS і Android.

XMarks - програма абсолютно безкоштовна, встановлюється у вигляді додатку до Вашого браузеру. Під час першого запуску потрібно буде завести аккаунт в системі (зареєструватися), під яким надалі і будуть зберігатися всі Ваші закладки.

Після того, як акаунт буде заведений, система запитає у вас, який ви хочете обрати тип синхронізації - закладки, історія, відкриті вкладки (типи потім можна буде буде змінити в налаштуваннях XMarks).

Далі в меню Вашого браузера з'явиться пункт XMarks (Інструменти - XMarks), при натисканні на якому з'являться інші опції: "Синхронізувати", "Налаштування", "Показати інформацію про сайт" і т.д.

Якщо щось напартачили в закладках браузера - можна відновити закладки з сервера. Якщо щось не те відправили на сервер - можна перезаписати закладки на сервері нормальним комплектом закладок з будь-якого вашого пристрою.

Я цим сервісом постійно користуюся і його роботою дуже задоволений. Плюс, дуже зручно синхронізувати всі закладки на численних пристроях - комп'ютерах, ноутбуках, планшетах, смартфонах. В такий спосіб ваші закладки ніколи не пропадуть.

Ну і звичайно, якщо зайти на сайт www.xmarks.com і ввести свій логін-пароль - можна отримати доступ до своїх закладок в онлайні з будь-якого комп'ютера, що також дуже зручно.

Заради справедливості треба сказати, що синхронізація цілком нормально підтримується і самим браузером. Втім, деякі браузери синхронізацію взагалі не підтримують (MSIE, Safari), а деякі підтримують дуже криво (FireFox, наприклад), і лише Google Chrome і Opera синхронізацію підтримують цілком нормально. (Але цими браузерами я практично не користуюсь, тому там синхронізацію не тестував).

Висновок з усього цього наступний. Дбайливо ставтеся до своїх закладок і бережіть їх. Адже деякі з них для вас безперечно дуже важливі, та й накопичували ви їх, мабуть, не один рік, і буде дуже прикро, якщо вони зникнуть безслідно.

Тому обов'язково поставте програму синхронізації закладок XMarks. Навіть якщо у вас є лише один комп'ютер, то все-одно мати постійно синхронізовану копію на сервері - дуже зручно і надійно. Ну і не забувайте час від часу (раз на один-два місяці) робити експорт закладок в HTML-файл. Про це ми детально говорили в попередній статті.

Лінки по темі:
Сайт Xmarks
Як зберігати закладки браузера
Хмарні сервіси зберігання даних: Dropbox


07.07.2015 | 858 | (0)